απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Μήνυμα από το Χρήστο Καψιώχα

Μήνυμα από το Χρήστο Καψιώχα*

Δάσκαλέ μου, καλησπέρα!!!

Δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά μου, όταν αναζητώντας σας έπεσα πάνω στο blog σας αλλά και τον θαυμασμό μου για όλα αυτά που έχετε καταφέρει στα τόσα χρόνια σας στον χώρο της παιδείας.

Πατέρας δύο παιδιών πλέον και εκτιμώντας ακόμα περισσότερο τον ρόλο του δασκάλου σαν παιδαγωγού εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν την τύχη να βρεθούν στο «δρόμο» τους, παιδαγωγοί σαν εσάς εμφυσώντας τους την αγάπη για το σχολείο.
Ονομάζομαι Καψιώχας Χρήστος και ήμουν μαθητής σας στην Ε’ τάξη του 16ου  δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και τι να πρωτοπώ για εκείνη την χρονιά. Το παιχνίδι στο χιόνι, το όλοι τώρα θα μάθουμε χορό, το παιχνίδι στην αυλή με το σχοινί χωρισμένοι σε αγόρια κορίτσια, το ποιος θα το βρει με ερωτήσεις στην τάξη κερδίζοντας χρήματα από το «ταμείο» με μεγαλύτερο deal εκείνη η επιγραφή: ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ και πόσα άλλα.

Σήμερα όμως δεν θα αναφερθώ σε αυτά, αλλά στον παιδαγωγικό χαρακτήρα που έχει και η μουσική.

Αφορμή που σας αναζήτησα σήμερα μετά από τόσα χρόνια είναι ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί η πρώτη μου επαφή με αυτόν τον άνθρωπο ήταν μέσα από ένα κασετόφωνο με κασέτα που είχατε φέρει στην τάξη. Δεν μπορούσα τότε λόγω ηλικίας να σας εκφράσω το τι συναισθήματα μου δημιούργησε ακούγοντας το «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» αλλά και το τι «γέμισμα ψυχής» μου δημιουργεί ακόμα και τώρα. Σε αυτό λοιπόν που συντελείται μέσα μου, είστε «υπεύθυνος» και εσείς και για αυτό σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, εύχομαι το μήνυμα μου να σας βρίσκει γερό και δυνατό και η τύχη να τα φέρει κάποια στιγμή να συναντηθούμε από κοντά αναπολώντας τα παλιά.

 

*Ο Χρήστος Καψιώχας ήταν μαθητής μου το σχολικό έτος 1991-1992, στην Ε` τάξη, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Σημείωση: Το μήνυμα ελήφθη στο δημόσιο χώρο της σελίδας «Επικοινωνία» στις 3  Σεπτεμβρίου 2021.

1 σχόλιο »

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΙΝΟΣ Eίπε,

    9 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 8:48 μμ       Απάντηση

    Χρήστο, σε θυμάμαι πολύ καλά, παρόλο που πέρασαν 30 χρόνια από τότε που ήσουν μαθητής μου!
    Στο κανάλι μου στο YouTube «Σχολική Δράση», έχω δημοσιεύσει όλους τους χορούς που χόρεψε η τάξη μας στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Εσύ, στον Ηπειρώτικο χορό, τον «Κοφτό», όπως φαίνεται στο βίντεο, χόρεψες δεύτερος ανάμεσα στη Νατάσα Λυμπεράκη και στη Βιργινία Ηλιοπούλου.
    Τα γεγονότα που μου περιέγραψες στο μήνυμά σου, τα θυμάμαι όλα. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να τα ξεχάσω. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε όλα εγγράφονται μέσα σου δυνατά και καθαρά.
    Μακάρι, να τα έφερνε έτσι η ζωή και να σμίγαμε όλοι μαζί στην αυλή του σχολείου! Θα ήταν μια εξαιρετική συνάντηση!
    Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια! Σου εύχομαι να έχεις πάντα υγεία και οικογενειακή ευτυχία!

    Υ.Γ
    Έλαβα στο Ιστολόγιό μου και δύο μηνύματα από τις συμμαθήτριές σου Ειρήνη Μυλωνά και Βιργινία Ηλιοπούλου. Όλα τα μηνύματα των παλιών μαθητών μου τα αισθάνομαι ως τα πολυτιμότερα παράσημα του εκπαιδευτικού μου έργου!


RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων