απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Οι ωραίες στιγμές δεν ξεχνιούνται!

Οι ωραίες στιγμές δεν ξεχνιούνται!

 Αναστάσιος Αγ. Τασινός

Ιωάννινα 28 Οκτωβρίου 2018

Οι ωραίες στιγμές απ` το πεδίο της σχολικής πράξης με τους μαθητές μου δεν ξεχνιούνται! Αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, γιατί γεννήθηκαν από υγιείς παιδαγωγικές σχέσεις.

Σήμερα, αρκετοί παλιοί μαθητές μου επικοινωνούν μαζί μου, είτε δημόσια στο Ιστολόγιό μου και στο Kανάλι μου στο YouTube, είτε ιδιωτικά στο προσωπικό email και στο Facebook*. Τα μηνύματά τους πηγάζουν απ` το μακρινό παρελθόν και κουβαλάνε μέσα τους μια ιδιαίτερη βαρύτητα! Είναι γραμμένα με πηγαίο συναίσθημα και εκπέμπουν έναν παιδαγωγικό και διδακτικό προβληματισμό. Μιλούν με το δικό τους γοητευτικό τρόπο, ενίοτε και συγκινητικό, για την αξία των παιδαγωγικών σχέσεων στο εκπαιδευτικό έργο.

Εξαιτίας της σπουδαιότητας των εν λόγω μηνυμάτων αποφάσισα, όσα εξ αυτών έλαβα δημόσια στους προσωπικούς ιστότοπους, να τα αναδημοσιεύσω στη νέα κατηγορία του Ιστολογίου μου «Αναμνήσεις μαθητών μου». Όσα όμως έλαβα ιδιωτικά, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω – παρόλο το εκπαιδευτικό τους ενδιαφέρον – αν δεν υπάρξει η συγκατάθεση των μαθητών που τα έγραψαν.

Ακόμη, να παρακαλέσω τους παλιούς μαθητές μου, όταν μου στέλνουν μηνύματα στο προσωπικό email, να τα συνοδεύουν και με την έγκριση δημοσίευσης στο Ιστολόγιό μου, αν φυσικά και οι ίδιοι το επιθυμούν. Έτσι, εκτός της επικοινωνίας μαζί μου, θα συνεισφέρουν και στον προβληματισμό των εκπαιδευτικών, για τη σημασία των παιδαγωγικών σχέσεων στο εκπαιδευτικό έργο.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρωταγωνιστές του εκπαιδευτικού μου έργου, τους μαθητές μου, και να τους ευχηθώ να είναι πάντα καλά!

Ιωάννινα 28 Οκτωβρίου 2018

* Το Facebook το απενεργοποίησα στις 31 Ιουλίου 2018.

Ιστότοποι επικοινωνίας:

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:   https://blogs.sch.gr/tasostasinos/about/

YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCEfi8X_aLQLan9kV1rNMNoA/featured

Emailatasnos@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων