απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
Αναστάσιος Αγ. Τασινός
Ιωάννινα 24 Δεκεμβρίου 2015

Για να δείτε το βίντεο πατήστε επί της οθόνης

47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, τάξη Ε`1, σχολικό έτος 1995-1996
Η Χειροτεχνία στην τάξη εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Αισθητικής Αγωγής και εμπεριέχει πλήθος κατασκευών, που μπορούν να υλοποιήσουν οι μαθητές με διάφορα υλικά, όπως ξύλο, σύρμα, γύψο, χαρτόνι, νήμα, κ.τ.λ. Οι κατασκευές που βλέπουμε στο βίντεο, αφορούν τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.
Δυστυχώς σήμερα, λίγοι δάσκαλοι ασχολούνται με τις κατασκευές, στερώντας απ` τους μαθητές τη χαρά της δημιουργίας. Παλαιότερα, γινόταν περισσότερες κατασκευές στα σχολεία και τα καλύτερα έργα των μαθητών εκτίθεντο μόνιμα στις τάξεις. Μια διάκριση που δημιουργούσε κίνητρα στους μαθητές, να ασχολούνται με τη Χειροτεχνία και στο σπίτι. Θυμάμαι ως μαθητής της ΣΤ` τάξης Δημοτικού, όταν διακρίθηκε στην ξυλοκοπτική μια κορνίζα που είχα κατασκευάσει, ένιωσα πολύ όμορφα, όταν την είδα στη βιτρίνα της τάξης.
Σήμερα, η Χειροτεχνία στην τάξη είναι μια παραμελημένη σχολική δραστηριότητα στο μάθημα της Αισθητικής Αγωγής. Οι μαθητές δεν εκπαιδεύονται, όπως θα έπρεπε, σε τεχνικές δεξιότητες, που είναι τόσο απαραίτητες και σημαντικές για τη ζωή.
Ιωάννινα 24 Δεκεμβρίου 2015

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων