απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (β` έκδοση)

B`Ekdosi.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ

ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 β` έκδοση

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

.

.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Πολλά καλά λόγια ακούστηκαν από στελέχη της Εκπαίδευσης, από δασκάλους και γονείς για το «Δημοτικό Σχολείο το Θεμέλιο της Παιδείας».
Απ` ότι φάνηκε το βιβλίο μίλησε στην καρδιά των αναγνωστών, συναντήθηκε με τη δική τους σκέψη και προκάλεσε συζητήσεις. Ο λόγος του απλός και καθαρός, δε γράφτηκε για να διδάξει τους αναγνώστες, αλλά για να συνομιλήσει μαζί τους. Μια συνομιλία που μπορεί να γεννήσει νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέους προβληματισμούς. Οι επιστολές και οι κριτικές που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου είναι ένα απόσπασμα από τη συνομιλία αυτή.
Η αέναη πορεία της επιστήμης και της ζωής γενικότερα, πάντα θα απαιτεί έναν ανοιχτό διάλογο για την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης. Το «Δημοτικό Σχολείο το Θεμέλιο της Παιδείας» κατέθεσε τη δική του βιωματική πρόταση στο διαχρονικό τραπέζι του διαλόγου. Η οπτική γωνία των μάχιμων δασκάλων πάντα έχει τη δική της αξία και συνεισφορά στην αναβάθμιση της Εκπαίδευσης.
Παρόλο που το βιβλίο αναφέρεται στην εικοσαετία 1981-2001, εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον και το 2015, γι` αυτό και επανεκδόθηκε. Για παράδειγμα η κριτική που άσκησα τότε στα σχολικά βιβλία, αγγίζει και τα σημερινά σχολικά βιβλία, ενώ αρκετές προτάσεις μου διατηρούν στο ακέραιο την επικαιρότητά τους.
Στην παρούσα έκδοση έγιναν μερικές μικροδιορθώσεις στη μορφή του κειμένου, άλλαξε η αλληλουχία των θεματικών ενοτήτων και αφαιρέθηκε η τελευταία ενότητα της πρώτης έκδοσης που ξέφευγε από την εκπαιδευτική θεματολογία.
Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις «αγέρι» για τη συγκατάθεσή τους, ώστε το «Δημοτικό Σχολείο το Θεμέλιο της Παιδείας» να δει το φως του Διαδικτύου.

Για να διαβάσετε το βιβλίο πατήστε: ΕΔΩ

Σημείωση: Επιτρέπεται η πιστή αναδημοσίευση και αναπαραγωγή του παρόντος έργου ή μέρους αυτού, με την προϋπόθεση να αναφέρεται ο δημιουργός του και να μη γίνεται επ` αμοιβή.

1 σχόλιο »

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΙΝΟΣ Eίπε,

    31 Μαΐου, 2022 @ 4:54 μμ       Απάντηση

    Στην Α` έκδοση είχα εντάξει διάσπαρτη την εργασία μου «Απόψεις-Προτάσεις για την Παιδεία (κυρίως για τη Δημοτική Εκπαίδευση)» στα κεφάλαια του βιβλίου. Στην παρούσα Β` έκδοση έχω εντάξει την ίδια εργασία ενιαία στο πρώτο μέρος του βιβλίου.


RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων