απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

Ιωάννινα  1 Δεκεμβρίου 2014

Για να δείτε το βίντεο πατήστε: ΕΔΩ

 GX

47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, τάξη ΣΤ1`, σχολικό έτος 1996-1997

Το βίντεο εμπεριέχει τρία Χριστουγεννιάτικα σκετς από τη γιορτή στην τάξη. Στη γιορτή αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να εκφραστούν στο θέατρο και σε όλους τους γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Ήταν μια μικρή γιορτή, που έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους μας!

Ανέλαβα κι εγώ ένα μικρό ρόλο στο δεύτερο σκετς, κατόπιν απαίτησης των μαθητών μου. Θυμάμαι ότι τους άρεσε πολύ, που ήμουν ανάμεσά τους με μια άλλη ιδιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σκηνοθεσία του κάθε σκετς, την έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές, που έπαιζαν σε αυτό. Ήταν η πρώτη φορά – σε επίσημη γιορτή – που παραχώρησα τέτοια πρωτοβουλία σε μαθητές. Είχα εμπιστοσύνη όμως σε αυτή την τάξη, γιατί ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ήμασταν μαζί και είχαμε κάνει αρκετές δραματοποιήσεις μαθημάτων. Επιπλέον τα σκετς, επειδή έχουν μικρή χρονική διάρκεια, προσφέρονται για τέτοιους πειραματισμούς. Τους άφησα, λοιπόν, ελεύθερους να σκηνοθετήσουν τον εαυτό τους (με εξαίρεση ελάχιστες παρατηρήσεις που έκανα στις πρόβες) και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τα πήγαν πολύ καλά.

Ως δάσκαλος ανέλαβα αρκετές σχολικές εκδηλώσεις και ως διευθυντής αργότερα ενθάρρυνα και στήριζα τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το ίδιο, ενώ ως σχολικός σύμβουλος παρακολουθούσα εκδηλώσεις σχολείων της Περιφέρειάς μου, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την αξία που έχουν στο εκπαιδευτικό έργο. Οι σχολικές εκδηλώσεις ενώνουν το σχολείο με την κοινωνία, αρέσουν στους μαθητές, τις απολαμβάνουν οι γονείς και συνεισφέρουν στη μάθηση με το δικό τους τρόπο. Ο ετήσιος προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου της Σχολικής Μονάδας, πρέπει οπωσδήποτε να εμπεριέχει και σχολικές εκδηλώσεις.

Ιωάννινα  1 Δεκεμβρίου 2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων