απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

“Το σχολείο του δρόμου”

«Το σχολείο του δρόμου»

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

Ιωάννινα 28 Ιουλίου 2014

64D3

Την τριετία 1999-2002 ήμουν διευθυντής στο 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Το σχολείο είχε 108 μαθητές, που στεγάζονταν σε έξι άθλιες αίθουσες διδασκαλίας. ένα παλιό τριάρι διαμέρισμα για τις τάξεις Α`, Β` και Γ`, δύο συνεχόμενες αποθήκες για τις τάξεις Δ` και Ε` και ένα ισόγειο κατάστημα για την ΣΤ` τάξη. Και τα τρία αυτά κτίρια βρισκόταν σε τρία διαφορετικά οικοδομικά τετράγωνα! Όσο για αυλή σχολείου, χρησιμοποιούσαμε το δρόμο! Για το λόγο αυτό οι δημοσιογράφοι το αποκαλούσαν «το σχολείο του δρόμου».

Για την ακαταλληλότητα του σχολείου υποβάλαμε -σύλλογος γονέων και διευθυντής- πλήθος εγγράφων στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και δημοσιοποιήσαμε το θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο σύλλογος γονέων για την καλύτερη ενημέρωση εξέδωσε και το περιοδικό «Το σχολείο του δρόμου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Ιούνιο του 2002, που άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολείου. (Το περιοδικό αρχικά κυκλοφόρησε με 12 σελίδες και στη συνέχεια προστέθηκαν διαδοχικά άλλες 19 σελίδες).

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αποκτήσει το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών τη δικιά του στέγη. Και όλοι μαζί τα καταφέραμε!

Το περιοδικό «Το σχολείο του δρόμου» είναι μέρος της ιστορίας του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

  Για να διαβάσετε το περιοδικό πατήστε: ΕΔΩ          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων