απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Ανέβηκε το Έβερεστ χωρίς πόδια !

Ανέβηκε το Έβερεστ χωρίς πόδια!

 EVEREST

Την ανάβαση στο Έβερεστ πέτυχε ο Νεοζηλανδός Μαρκ Ίνγκλις, παρά το γεγονός ότι πριν από πολλά χρόνια οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια.

Η ανάβαση στο Έβερεστ είναι ένα επίτευγμα, που πολλοί το ονειρεύονται και λίγοι το επιτυγχάνουν. Για το Νεοζηλανδό Μαρκ Ίνγκλις, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή απόδειξη της δύναμης της θέλησης: Ο 47χρονος άνδρας κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του κόσμου, παρά το γεγονός ότι πριν από πολλά χρόνια οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια.

Ο Ίνγκλις, ο πρώτος άνθρωπος που κατακτά το Έβερεστ χωρίς να έχει πόδια, τηλεφώνησε στη γυναίκα του το βράδυ της Δευτέρας, για να της δηλώσει ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 8.850 μέτρων, δηλαδή στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. “Το ονειρευόταν αυτό όλη του τη ζωή. Πετάει στα σύννεφα”, είπε η Αν Ίνγκλις στην εφημερίδα “Νιου Ζίλαντ Χέραλντ”.

Όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ένα από τα τεχνητά μέλη του Ίνγκλις έσπασε, ενώ βρισκόταν στα 6.400 μέτρα και ο ορειβάτης αναγκάστηκε να το επιδιορθώσει πρόχειρα για να συνεχίσει την προσπάθειά του.

 Το 1982 ο Ίνγκλις έχασε και τα δύο πόδια του από το γόνατο και κάτω, επειδή υπέστη σοβαρά κρυοπαγήματα, όταν στη διάρκεια μιας χιονοθύελλας παγιδεύτηκε σε ένα σπήλαιο του όρους Κουκ της Νέας Ζηλανδίας για 14 ημέρες.

Οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στο Έβερεστ, το 1953, ήταν ο επίσης Νεοζηλανδός Έντμουντ Χίλαρι και ο σέρπα Τενζίνγκ Νοργκάι.

Πηγή : ΕΘΝΟΣ.gr (ΔΙΕΘΝΗ) 16-5-2006

Σημείωση: Ο δάσκαλος καλό είναι να διαβάζει στους μαθητές διδακτικά περιστατικά από εφημερίδες και περιοδικά – με την προϋπόθεση να σχετίζονται με την παράδοση του μαθήματος – να τα συζητάει μαζί τους και στο τέλος να τα καρφιτσώνει στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης, καθόσον και οι τοίχοι διδάσκουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων