απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Το εκπαιδευτικό μου ταξίδι

Το εκπαιδευτικό μου ταξίδι

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

Ιωάννινα 26 Μαΐου 2013

ES0Το εκπαιδευτικό μου ταξίδι στη Δημοτική εκπαίδευση κράτησε 32 χρόνια (από  Φεβρουάριο 1980 έως Οκτώβριο 2011) και είχε 7 σταθμούς: Πειραιά, Κεφαλονιά, Αθήνα, Κέρκυρα, Πάτρα, Ιωάννινα και Γρεβενά.

Σήμερα αρκετοί ενήλικες, που στο παρελθόν με είχαν δάσκαλο, επικοινωνούν μαζί μου εκφράζοντας τα συναισθήματά τους με ένα νοσταλγικό και ευαίσθητο τρόπο. Το γεγονός αυτό με ώθησε στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο ιστολόγιό μου με τίτλο: «Φωτογεγονότα». Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες με χρονολογική σειρά από τα σχολεία που εργάστηκα. Τις φωτογραφίες αυτές μου τις έδιναν τότε οι μαθητές για να τους θυμάμαι. Σήμερα, όμως,  μπορεί να γίνουν αιτία να ανταμώσουν παλιοί συμμαθητές και να θυμηθούν καλές στιγμές από το Δημοτικό σχολείο. (Μου λείπουν φωτογραφίες μόνον από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, όπου εργάστηκα ως αναπληρωτής).

Οι φωτογραφίες που ανήρτησα αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό δείγμα των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου θητείας.

Από τον κάθε εκπαιδευτικό σταθμό θυμάμαι με πολλή αγάπη το παιδαγωγικό, διδακτικό και πολιτιστικό έργο με τους μαθητές. Το έργο αυτό εμπεριέχεται σε γενικές γραμμές στα  βιβλία μου.

                                                                               Ιωάννινα 26 Μαΐου 2013

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων