tasos.st blog

Ο κόσμος των παιδιών

Η Μπερδεμένη Πολιτεία

Συγγραφέας: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ στις 6 Νοεμβρίου, 2009

H Μπερδεμένη Πολιτεία

 Ευαγγελία 

         

            Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολιτεία που ονομαζόταν  «Μπερδεμένη Πολιτεία». Για να πάει κανείς εκεί, πρώτα πρέπει να περάσει από τους επτά  βράχους των τεράτων, να πάρει ένα φτερό από το χρυσό περιστέρι της σπηλιάς, να ανοίξει τη χρυσή πύλη, να πάρει το μαγικό ασημάνθεμο, να το ακουμπήσει στο μαγικό βράχο της σχηματούπολης. Έτσι θα ανοίξει ένα τούνελ στο έδαφος και θα πηδήξει εκεί μέσα αυτός θέλει να φτάσει στην Μπερδεμένη Πολιτεία.          – Μήπως μπερδευτήκατε λίγο; Τι μπερδεμένη πολιτεία θα ήταν αν δεν μπερδευόσασταν; Λοιπόν, ας συνεχίσουμε.

          Ο Αμφιθέας ένα πολύ περίεργο αγόρι, έκανε όλο αυτό το ταξίδι και έφτασε στην Μπερδεμένη Πολιτεία. Όταν έφτασε στην Μπερδεμένη Πολιτεία, περπατούσε πάνω μπερδεμένα σχήματα. Βασικά, εκεί δεν υπήρχε περίπου καθόλου ζωή. Οι τοίχοι είχαν πάνω τους τόσα πολλά σχέδια που μπερδευόσουνα και χανόσουνα.

          Ο Αμφιθέας συνάντησε εκεί πέρα τον Τηλέμαχο. Ο Τηλέμαχος ήταν ο μοναδικός που δούλευε στην Μπερδεμένη Πολιτεία. Ο Αμφιθέας ρώτησε τον Τηλέμαχο πως θα ξαναγυρίσει σπίτι του. Δεν του άρεσε και πολύ εκεί πέρα. Ο Τηλέμαχος του απάντησε πως κι αυτός χρόνια προσπαθεί φύγει αλλά τα πράγματα είναι τόσο μπερδεμένα που χάνεσαι και παγιδεύεσαι στο ίδιο μέρος.

          – Τώρα και εσύ παγιδεύτηκες μαζί μου.

          Εκτός αν περπατήσει δέκα βήματα συλλαβίζοντας τη λέξη μπερδεμένη και έτσι θα εμφανιστεί το σπίτι των γλυκατζήδων και θα πάρει πληροφορίες και όπλα. Του είπε όμως πως αυτά είναι παραμύθια.

      Ευαγγελία 3    Όμως ο Αμφιθέας δεν το έβαζε κάτω, έφτασε στις γλυκατζήδες και του είπαν πως θα ακολουθήσεις την οροσειρά με τα μπερδεμένα βουνογράματα και έτσι θα φτάσει σε μία πόρτα με ένα μεγάλο μάτι. Για όπλα του έδωσαν έναν καθρέφτη, μία πανοπλία και ένα σπαθί. Του είπαν πως μόνο ένα από αυτά θα χρησιμοποιήσει. Ο Αμφιθέας επίσης τους πλήρωσε για τα όπλα και τις πληροφορίες. Λοιπόν, έφτασε στην πόρτα με το μεγάλο μάτι αλλά το μάτι δεν ήταν εκεί. Δίπλα από την πόρτα υπήρχε μία πέτρα που έγραφε: «Για να ανοίξει η πόρτα πρέπει πρώτα να πατήσεις το πολύχρωμο κουμπί που βρίσκετε δυο παλάμες πιο δίπλα και να νικήσεις το μάτι που θα εμφανιστεί». Ο Αμφιθέας χρησιμοποίησε τον καθρέφτη και με τη βοήθεια της αντανάκλασης του νίκησε το μάτι, η Μπερδεμένη Πολιτεία εξαφανίστηκε και όσοι είχαν παγιδευτεί ελευθερώθηκαν και πήγαν σπίτια τους. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.    

 Ευαγγελία 2

Αφήστε μια απάντηση