Ρύθμιση Clients

Δίνουμε την εντολή sudo apt install grub-ipxe
Για να ενημερωθεί το σύστημα για τις αλλαγές που κάναμε, δίνουμε και την εντολή sudo update-grub

Τώρα αν κάνουμε επανεκκίνηση τον client, θα εμφανίζει στο grub και την επιλογή για εκκίνηση από το δίκτυο. Νομίζω αυτό θα είναι και το προεπιλεγμένο.

Αν δεν είναι προεπιλεγμένο, και σας έβαλε την επιλογή στο grub πχ στη 3η γραμμή, θα πρέπει πάλι από το τοπικό ubuntu να κάνετε και τα παρακάτω:

Ανοίξτε το αρχείο ρυθμίσεων του grub, δίνοντας από το τερματικό sudo pluma /etc/default/grub
Στη γραμμή που λέει GRUB_DEFAULT=0 αλλάξτε το σε GRUB_DEFAULT=2 (ή όποια γραμμή έχει την επιλογή που θέλετε, ξεκινώντας την αρίθμηση από το 0).
Αποθηκεύστε το αρχείο, δώστε ξανά την εντολή sudo update-grub και κάνετε επανεκκίνηση.

Προσωρινά: [ππτ]

Οδηγίες διδασκαλίας και Ύλη ΤΠΕ Δημοτικού Σχολείου για το 2016-17

Καλή χρονιά!
Εν μέσω δύσκολων καταστάσεων λόγω χιονιού, συνεχίζουμε την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της Πληροφορικής – ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο.

Με Doc_Thumb_01τη νέα χρονιά, έφτασε στα Δημοτικά Σχολεία η αναμενόμενη εγκύκλιος Φ20/1835/222136/Δ1/28-12-2016, η προσαρμογή του Προγράμματος Σπουδών και οδηγιών για τη διδασκαλία των ΤΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο, με νέα ενδεικτική κατανομή ωρών (για μία ώρα μαθήματος την εβδομάδα σε κάθε τμήμα).

Καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο σας.

Ένα μικρό πείραμα με το padlet.com

Στο πείραμα αυτό, επιχειρείται ενσωμάτωση του κώδικα στο ιστολόγιο wordpress. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, καθώς συνδέονται στο ιστολόγιο, χρησιμοποιούν τον “κοινό πίνακα συζήτησης”. Έπειτα, έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσει ο καθένας ένα “στιγμιότυπο” στο σκληρό του δίσκο (επιλέγοντας από τα διαθέσιμα format).

Μετάβαση στο padlet.com

 

 

Μερικά βιβλία για SCRATCH

Ετικέτες:

(Πάει πολύς καιρός, έτσι;)
1. Ένας ιστότοπος για τη δημιουργία παιχνιδιών με SCRATCH είναι (γνωστός από το 2010):

www.scratchplay.gr

2. Το γνωστό βιβλίο – προσαρμογή της ύλης Γ’ Γυμνασίου στο SCRATCH:

http://dide.zak.sch.gr/plinetza/yliko/Scratch_Xaralampidis.pdf

(το βρίσκουμε από διάφορες μεριές με αναζήτηση)

3. και ένα ακόμα βιβλίο που πληροφορηθήκαμε πρόσφατα:

http://portal.opendiscoveryspace.eu/sites/default/files/eidikathemataprogrammatismoysescratch.pdf

 

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Ιωάννινα

WRO diagwnism kampereio 22Jun_s

Ο οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (www.wrohellas.gr) διοργανώνει στα Ιωάννινα τον Πρώτο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Καμπερειο Πνευματικό Ίδρυμα, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, ώρα 11:30 π.μ. με συμμετοχές από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας!

 

6ο Συνέδριο “Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση” (Κέρκυρα, Οκτώβριος ’14)

6thConf-Inf-Edu_Corfu2014 Το 6th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (6th CIE2014), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.

Θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου,10-12 Οκτωβρίου 2014.

6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής (Κεντρικής Μακεδονίας)

afisa6oMathConfPlir_KMΗ τελετή έναρξης του 6ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, της μεγαλύτερης μαθητικής επιστημονικής διοργάνωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιείται την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν το διήμερο 8– 10 Απριλίου 2014. Στο Συνέδριο συμμετέχουν 3000 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας με την ενεργή υποστήριξη 420 εκπαιδευτικών από 180 σχολικές μονάδες. Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου θα γίνει από χιλιάδες άλλους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλη την Ελλάδα, μέσω live streaming από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με 2 κανάλια. Ως προς τη μορφή, πρόκειται για απλές παρουσιάσεις, ψηφιακά έντυπα, ιστοσελίδες, διαθεματικές προσεγγίσεις, μαθητικά blogs, δημιουργία κινουμένων σχεδίων, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, κτλ. Οι εργασίες αποκαλύπτουν τη δυναμική του ελληνικού σχολείου, το μεράκι των δασκάλων, τη δημιουργικότητα των μαθητών μας.

2η Ανακοίνωση Συνεδρίου
 Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014
 Πανελλήνιο Συνέδριο «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.»
Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από την ψηφιακή διάσταση

(Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής εργασίας και άλλες πληροφορίες δίνονται αναλυτικά στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου: http://synedrio1.com)

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (α.π.160886/Γ2/29-10-2013 και α.π.160883/Γ2/29-10-2013)

 Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, για κατάθεση εργασιών τους  στο Πανελλήνιο Συνέδριο, με τίτλο “Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.” – Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από την ψηφιακή διάσταση – και ημερομηνίες πραγματοποίησής του: 22 & 23 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα (Ευγενίδειο).

 1. Στόχοι του Συνεδρίου:

– Η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη

– Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας κι εναλλακτικών προσεγγίσεων στην αξιοποίηση των Τ.Π.Ε.

– Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας από εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με εφαρμογές Τ.Π.Ε. στο χώρο δράσης τους.

– Ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος πάνω σε περιπτώσεις αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, που θα αναδείξει σημεία θετικής αλλά και αρνητικής κριτικής, απέναντι σε μεθοδολογίες, εργαλεία και πρακτικές που ενσωματώνουν τις Τ.Π.Ε.

2. Ποιους αφορά:
  • Εκπαιδευτικούς προδημοτικής, πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας, με διάθεση χρήσης των Τ.Π.Ε. στην τάξη
  • Φοιτητές προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς καθώς και υποψήφιους διδάκτορες του πεδίου των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση
  • Επιστήμονες με ενδιαφέρον στον τομέα της αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση
  • Φίλους της εκπαίδευσης με ενδιαφέροντα στις Τ.Π.Ε. και τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση
 3. Οι εργασίες που θα υποβληθούν για συμμετοχή, θα κριθούν:

από την Επιστημονική Επιτροπή (μελών Δ.Ε.Π. ελληνικών πανεπιστημίων). Στους εγκεκριμένους εισηγητές θα χορηγηθούν οι ανάλογες βεβαιώσεις επιστημονικής δημοσίευσης.

4. Θεματολογία συνεδρίου:

Το συνέδριο αφορά όλα τα πεδία της ερευνητικής – επιστημονικής δραστηριότητας, των προτάσεων  και των εφαρμογών των Τεχνολογιών Πληροφορίας κι Επικοινωνίας (σύντομα Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της (προδημοτική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια). Για τη διευκόλυνση των υποψήφιων εισηγητών καθώς και για οργανωτικούς λόγους, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να ταξινομηθούν όλα αυτά σε 10 θεματικές ενότητες (με τις υποενότητές τους).

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση