Βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων

Τι είναι και πως λειτουργεί

Αποτέλεσμα εικόνας για airbnb

  Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα (ιστοσελίδα) καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε.

  Η κάθε πλατφόρμα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (διαμέρισμα, κάστρο, βίλα κ.α.), ανάλογη με το μέγεθος της κοινότητας των χρηστών της, που υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Το εύρος των τιμών ποικίλλει σημαντικά, όπως και η τοποθεσία του καταλύματος.  Η βραχυχρόνια μίσθωση είναι ένας εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί οικονομικά ο χρήστης τον χώρο του, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.

Εγγραφή και κρατήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για airbnb

  Οι χρήστες της ιστοσελίδας, πρέπει να εγγραφούν, δημιουργώντας ένα προσωπικό διαδικτυακό προφίλ , πριν από τη χρήση της. Κάθε ιδιοκτησία συνδέεται με έναν οικοδεσπότη, του οποίο το προφίλ περιλαμβάνει σχόλια από τους προηγούμενους χρήστες, συστάσεις από τους προηγούμενους θαμώνες , καθώς και μια αξιολόγηση και ένα ιδιωτικό σύστημα μηνυμάτων.

  Η πιο γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης σήμερα είναι αυτή της Airbnb. Υπάρχουν φυσικά και άλλες.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Tangilis'blog          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση