Παρουσίαση Erasmus από το 12ο Δράμας

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ , σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δράμας(παρουσία του Διευθυντή της ΠΕ) και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, πραγματοποίησε τη συνάντηση στα Εκπαιδευτήρια Δράμας, με θέμα την ενημέρωση για υποβολή αίτησης Erasmus+ 2019, για τους Τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Ο κ. Κουτσούκης(εγκάρδιες ευχαριστίες), αφού παρουσίασε τα προγράμματα που «τρέχουν» στο σχολείο του, περιέγραψε με απλά βήματα τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019, συνοψίζοντας:
1. Αρχική επιθυμία για συμμετοχή(απαραίτητη προϋπόθεση, για την οποία φρόντισε να ενισχύσει, με εύγλωττο τρόπο, ο κ. Κουτσούκης).
2. Εγγραφή στο EU Login. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει το Σύστημα Διαπίστευσης – EU Login (πρώην ECAS) στο οποίο εγγράφονται όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ειδικές σελίδες και ηλεκτρονικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο του Erasmus+ ο λογαριασμός EU Login απαιτείται για την εγγραφή οργανισμού στην Πύλη Συμμετεχόντων και τη λήψη κωδικού PIC (Βήμα 3) Δείτε αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού EU Login.
3. Όλοι οι φορείς που σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ θα πρέπει να εγγραφούν και να παρέχουν τα βασικά τους νομικά και οικονομικά στοιχεία στην Ενιαία Υπηρεσία Εγγραφής URF (Unique Registration Facility) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ. Η Εγγραφή στη Δικτυακή πλατφόρμα έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση ενός 9-ψήφιου μοναδικού Κωδικού Ταυτοποίησης (PIC).
4. Εγγραφή στο e-twining https://live.etwinning.net/unauthorized και επίσκεψη του Φόρουμ της Πλατφόρμας του e-twinning, όπου μπορούμε να βρούμε αγγελίες σχετικές με εξεύρεση εταίρων. Επιπροσθέτως μπορούμε να βάλουμε και δική μας αγγελία.
5. Εφόσον βρούμε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στο προφίλ του σχολείου, αποστέλλουμε επιθυμία συμμετοχής στο συντονιστικό σχολείο που έχει έτοιμη πρόταση.
6. Απ’ τη στιγμή που μας αποδεχτούν για εταίρο ξεκινάει μια ανταλλαγή πληροφοριών για τον προγραμματισμό των δράσεων, την τελική συγγραφή της πρότασης και εν συνεχεία την υποβολή της.

Παρουσίαση Erasmus

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.