Αρχική » Ανακοινώσεις » Διδάσκοντες ΠΕ86 σε Γ ΓΕΛ – Ενημερωτική Συνάντηση με Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής – Ύλη που απαιτείται η διδασκαλία της σε σχέση με τη νέα μειωμένη εξεταστέα ύλη πανελλαδικών εξετάσεων.

Διδάσκοντες ΠΕ86 σε Γ ΓΕΛ – Ενημερωτική Συνάντηση με Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής – Ύλη που απαιτείται η διδασκαλία της σε σχέση με τη νέα μειωμένη εξεταστέα ύλη πανελλαδικών εξετάσεων.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως προκύπτει τόσο σύμφωνα με την ύλη που είχατε δηλώσει αναλυτικά (όσοι την καταθέτατε με παραγράφους από – έως … όσοι το κάνατε αναλυτικά όπως σας είχαμε ζητήσει) όσο και σε μηνύματα που μου έχετε στείλει αρκετοί/ες συνάδελφοι/σες μέχρι έκτακτη διακοπή λειτουργία των σχολείων η ύλη προχωρούσε με κανονικό ρυθμό για την κάλυψη της αλά και με χρόνο για επανάληψη στα περισσότερα σχολεία.

Όμως λόγω κυρίως της ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ διδασκαλίας της ύλης του μαθήματος (σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΙΕΠ για τη διδασκαλία του μαθήματος) υπάρχουν κάποιες ενότητες που περιλαμβάνονται στη νέα “Εξεταστέα Ύλη” του μαθήματος Πληροφορική Γ’ ΓΕΛ η οποία έχει ανακοινωθεί τις οποίες ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΊΧΑΤΕ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΝΑ ΔΙΔΆΞΕΙ (όπως π.χ.τα υποπρογράμματα, η εκσφαλμάτωση κ.α).

 

Πρόσκληση για Ενημερωτική – Επιμορφωτική Τηλε-Συνάντηση 

Εκπαιδευτικών ΠΕ86 Διδασκόντων Γ’ ΓΕΛ σε ΓΕΛ Δυτικής Ελλάδας

Δευτέρα 04/05/20 ώρα: 12:00-14:30

Aίθουσα https://minedu-gov-gr.webex.com/join/papadakis

Στο κοινόχρηστο έγγραφο Παροράματα  Εκπαιδευτικού Υλικού μαθήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ’ ΓΕΛ μπορείτε να συμπληρώσετε τις προτάσεις σας λάθη, παραλείψεις ή βελτιώσεις τις οποίες προτείνετε

Προκειμένου να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα θα σας παρακαλούσαμε,

α) να δηλώσετε στη  ύλη (αναλυτικά κάθε ενότητα/παράγραφο) στο μάθημα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ ΓΕΛ, την οποία έχετε διδάξει μέχρι Πέμπτη 5-3-2020, ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία στην Αχαΐας-Ηλεία και αντίστοιχα μέχρι την Τετάρτη 11-3-2019 στην Αιτ/νία, που έκλεισαν τα σχολεία κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

β) να κάνετε μια εκτίμηση, για το χρόνο (σε διδακτικές ώρες) τον οποίο θεωρείτε ότι θα χρειαστείτε, στην περίπτωση κατά την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία κάποιες ημέρες (π.χ. μετά τις 10 Μαΐου) για την κάλυψη των ΕΝΟΤΉΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΠΡΟΛΆΒΕΙ ΝΑ ΔΙΔΆΞΕΤΕ από την νέα μειωμένη εξεταστέα ύλη (https://bit.ly/2RzZN8t | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ’ ΓΕΛ 2020 – ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ λόγο Κορωναϊού 2020) στο μάθημα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψήφιων Γ’ ΓΕΛ λόγο Κορωναϊού 2020 σε σχέση με την αρχική [106428/Δ2/02-07-2019 Υ.Α. (Β΄ 2875)].

Είναι σημαντικό αλλά και υποχρέωσή μας να σκεφτούμε – προτείνουμε – υλοποιήσουμε λύσεις (με βάση και τις νέες δυνατότητες που έχουμε από την ασύγχρονη και σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση) για την καλύτερη υποστήριξη όλων των μαθητών μας αλλά και ιδιαίτερα αυτών οι οποίοι δεν έχουν καμία άλλη βοήθεια εκτός από το σχολείο τους στον αγώνα τους για την εισαγωγή τους στον Πανεπιστήμιο αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Μετά την ανταπόκριση σας, σε φόρμα ερωτηματολόγιο (ανοίξτε από εδώ), θα σας προσκαλέσω σε ενημερωτική συνάντηση μας, Τρίτη 28/04/2020 09:15-10:00 και Δευτέρα 04/05/20 ώρα: 12:00-14:00 , για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά στην αίθουσα https://minedu-gov-gr.webex.com/join/papadakis.

Με εκτίμηση

Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης
Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής (ΠΕ86)
Δυτικής Ελλάδας

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση