Αρχική » Ανακοινώσεις » Διαγωνισμός Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης στη Δυτική Ελλάδας

Διαγωνισμός Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης στη Δυτική Ελλάδας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη λήξη του επιτυχημένουμ διαγωνισμού “Κάστορας” όπως μπορεί να δείτε από εδώ: BEBRAS_GR_2019_Ανακοίνωση_Λήξης Διαγωνισμού_και_Αποτελεσμάτων

Για το σχολικό έτος 2019-2020 προγραμματίζουμε τημ υλοποίηση Μαθητικού διαγωνισμού «Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης» από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (εγκεκριμένος από το ΙΕΠ: α.απ. Φ15/115455/Δ2/17-07-2019).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πιλοτικά μόνο για μαθητές Γυμνασίου για πρώτη φορά σε μικρή κλίμακα σε τρεις φάσεις: ένας προκριματικός γύρος (ανά Σχολείο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας), ημιτελικοί και τελικοί αγώνες σε επίπεδο Περιφέρειας) στην έδρα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα). Ο προκριματικός γύρος θα υλοποιηθεί ημέρα Παρασκευή (σε επίπεδο σχολείου, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες) και οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες θα ακολουθήσουν σε  επόμενο Σαββατοκύριακο από τους προκριματικούς αγώνες στην έδρα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Ο προτεινόμενος διαγωνισμός προβλέπεται να υλοποιηθεί Μάρτιο – Απρίλιο 2020. Για τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας προβλέπεται 1 ώρα για κάθε φάση αντίστοιχα (προκριματική, ημιτελική, τελική)

Οι μαθητές από κάθε σχολείο που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό  θα οργανωθούν σε τριμελείς ομάδες με δυο μέντορες εκπαιδευτικούς (ένας Μαθηματικών και ένας Πληροφορικής) από το σχολείο τους. Από κάθε σχολείο μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες από μια τριμελείς ομάδες μαθητών.

Οι μαθητές καλούνται να δώσουν απάντηση 8-10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί αυτοματοποιημένα με αξιοποίηση κατάλληλου λογισμικού.  Τα θέματα-γρίφοι θα είναι κατά το δυνατόν διασκεδαστικά και ελκυστικά, βασιζόμενα σε αυθεντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά και επιστήμονες των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Θα είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται αυστηρά η προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν.

Ενώ ο διαγωνισμός  το Σχολικό Έτος 2019-20 πιλοτικά απευθύνεται  μόνο σε μαθητές Γυμνασίου (ηλικίας 12-15 ετών),  αλλά οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να στελεχώσουν τις επιτροπές του διαγωνισμού μπορούν να είναι είτε ΠΕ86 από Δημοτικά Σχολεία και ΠΕ03/ΠΕ86 από Γυμνάσια είτε από Λύκεια / ΕΠΑΛ της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας (δηλαδή από όλα τα σχολεία).

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΛΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-3-2020. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Στελέχωση επιτροπών

Οργανωτική επιτροπή:

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την οργανωτική επιτροπή ανά Διεύθυνση εκπαίδευσης καλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα έως τις 18/12/2019.

Σημαντική ημερομηνία: Η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής θα γίνει την Δευτέρα 23/12/2019 και ώρα 12.00-13.00 στα γραφεία του ΠΕΚΕΣ (Παραλία Πατρών). Για τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής Ηλείας και Αιτ/νιας θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω skype.

Επιστημονική επιτροπή:

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού (για προετοιμασία, έλεγχο και ενδεικτική επίλυση θεμάτων-γρίφων) καλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα έως τις 18/12/2019.

Επιτροπή τεχνικής υποστήριξης:

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα τεχνικής υποστήριξης του διαγωνισμού καλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα έως τις 18/12/2019.

Όλα τα έργα γραφιστικής του διαγωνισμού είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των σπουδαστών “Γραφιστικής & Ηλεκτρονικών Μέσων” του ΔΙΕΚ Πάτρας με την υποστήριξη της καθηγήτριας τους κ. Όλγας Απέργη.  Το λογότυπο το οποίο επιλέξαμε για τον διαγωνισμό δημιούργησε η καταρτιζόμενη του τμήματος κ.  Στυλιανή ΣπηλιωτοπούλουΤο banner που επιλέξαμε για το ιστολόγιο είναι της σπουδάστριας Ειρήνης Αντωνοπούλου .

 

Σπύρος Παπαδάκης

Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής Δυτικής Ελλάδας

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση