Εστίες Επιστημών και Πληροφορική

09/08/2012 Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

Οι Εστίες Επιστημών έχουν σκοπό την ανάπτυξη διδακτικών δραστηριοτήτων στους τομείς των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Φυσικής, με αποδέκτες τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους φοιτητές των θετικών και παιδαγωγικών επιστημών, τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμορφωτικού χαρακτήρα και μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να αντλήσουν στοιχεία και εμπειρίες επιστημονικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα για την εκπόνηση πανεπιστημιακών διατριβών.

Πληροφορίες – Τι θα βρείτε και πώς να την επισκεφθείτε (pdf)

Εθνική Εστία Επιστημών
Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
Λεωφόρος Χασιάς 6η στάση, 13122, Ίλιον
Τηλ. 210–23.11.080 , 210–23.11.088 Fax: 210 – 23.11.088
email: eee.athens.edu@gmail.com

Κέντρο Παιδείας Επιστημών Πάτρας

Οδός Αγίας Παρασκευής

26504 Πλατάνι Ρίου

Πάτρα, Ελλάδα


E-mail: info@eduscience.gr

Τηλέφωνο: 2613005000

Fax: 2613005050

Πληροφορίες για την Έκθεση Πληροφορικής

Ως αλγόριθμος ορίζεται μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος.

Η λέξη αλγόριθμος προέρχεται από τον Πέρση μαθηματικό του 8ου αιώνα μ.Χ. Αλ Χουαρίζμι, ο οποίος έγραψε συστηματικές τυποποιημένες λύσεις αλγεβρικών προβλημάτων σε διάφορα συγγράμματά του. Όλες οι τυποποιημένες οδηγίες άρχιζαν με την φράση «ο αλγόριθμος λέει…», έτσι η λέξη αλγόριθμος καθιερώθηκε αργά τα επόμενα χίλια χρόνια με την έννοια «συστηματική διαδικασία αριθμητικών χειρισμών». Τη σημερινή της σημασία την οφείλει στη γρήγορη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα μέσα του 20ου αιώνα.

Πήγη: ΚΠΕ Πάτρας

Πρόταση: Βρείτε με ποιά εκθέματα του ΚΠΕ θα μπορούσατε να διευκολύνετε τους μαθητές σας να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια του αλγορίθου.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Εκπαιδευτική Επίσκεψη Ετικέτες: .

Αφήστε μια απάντηση


Kατηγορίες

Σελίδες

Ετικέτες