Παρέμβαση των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής,  με έντονους τους προβληματισμούς τους σχετικά με το μέλλον της Φυσικής Αγωγής, κατέθεσαν επιστολή-πρόταση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη θέση που πρέπει να κατέχει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο ελληνικό Σχολείο.

Για άλλη μια φορά, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής αγωγής, κυρίως ως εκπαιδευτικοί, βασισμένοι σε στοιχεία και επιστημονικές μελέτες παρεμβαίνουν επισημαίνοντας τη σημασία της Φυσικής Αγωγής για τη σωστή ανάπτυξη των νέων και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τονίζουν τον σημαντικό επιστημονικό και παιδαγωγικό ρόλο των εκπ/κων ΠΕ11 στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως τονίζεται εδώ και στην επιστολή-παρέμβαση, την οποία θα βρείτε ολόκληρη εδώ,  η επέκταση της Φυσικής αγωγής και στην προσχολική αγωγή, η  γενίκευση του προγράμματος των ΕΑΕΠ σε όλη την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση με ταυτόχρονη αύξηση των ωρών Φ.Α στην Πέμπτη και την Έκτη Δημοτικού, η προάσπιση της θέσης της Φ.Α. στο Γυμνάσιο, με αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων των Πιλοτικών Σχολείων και η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιών, μορφωμένων και με υπεύθυνες στάσεις ζωής πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 21 και 21 Δεκεμβρίου 2012

Σας προσκαλούμε στη Διημερίδα προβληματισμού και προτάσεων για τη Δ/θμια Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο

6ο ΕΠΑΛ Αθηνών1ο ΣΕΚ  Αθηνών

Παρασκευή 21  και Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δείτε το Πρόγραμμα της Διημερίδας

Περισσότερες πληροφορίες στο https://blogs.sch.gr/epal

Όσοι εμπλεκόμαστε με το χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δ.Τ.Ε.Ε.) έχουμε βιώσει άμεσα τις κατά καιρούς πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, κοινός τόπος των οποίων ήταν η αναδιοργάνωση και η «αναβάθμιση» της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Κατά κανόνα, πριν ολοκληρωθεί η κάθε μεταρρύθμιση και αξιολογηθούν τα αποτελέσματά της, ακολουθούσε – με την εναλλαγή των κυβερνήσεων και των υπουργών – μια νέα θεσμική μεταβολή η οποία υποσχόταν να θεραπεύσει όλα τα μειονεκτήματα της προηγούμενης, κ. ο. κ.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό όλων αυτών των αλλαγών στην Δ.Τ.Ε.Ε., ήταν η περιορισμένη συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγησή τους, τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο κυρίως σε θεσμικό επίπεδο.

Με αυτές τις σκέψεις και εν όψει των νέων αλλαγών, που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και αναμένονται να δρομολογηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε ως Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αττικής να διοργανώσουμ διημερίδα σχετικού προβληματισμού στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2012 στην Αθήνα και σας καλούμε να καταθέσετε τον προβληματισμό και τις προτάσεις σας οι οποίες θα αναρτηθούν όλες στο blog https://blogs.sch.gr/epal .

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Hello world!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας για την διαχείριση του ιστολογίου σας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε