Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020.

Η εγκύκλιος εδώ Οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση πρέπει να υποβάλουν-αποστείλουν με email τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειο υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της Αίτησης –Δήλωσης, δηλαδή ως 9…Συνέχεια ανάγνωσης Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020.

Πως να μείνω ασφαλής στο διαδίκτυο κατά την περίοδο της πανδημίας.

Καθώς τα σχολεία κλείνουν και οι άνθρωποι περιορίζονται στα σπίτια τους εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τις online υπηρεσίες περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Επομένως, αυτός είναι ίσως ένας καλός χρόνος για να θυμηθούμε μερικά βασικά σημεία για να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Μιλώντας με παιδιά και νέους για την πανδημία…Συνέχεια ανάγνωσης Πως να μείνω ασφαλής στο διαδίκτυο κατά την περίοδο της πανδημίας.

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την…Συνέχεια ανάγνωσης Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: οδηγίες και σχετική ενημέρωση

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις εξελίξεις, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά διατηρεί στενή την επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο. Με ταχύτατους ρυθμούς και εντυπωσιακή συμμετοχή υλοποιείται το σχέδιο του Υπουργείου καθώς έχουν ήδη…Συνέχεια ανάγνωσης Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: οδηγίες και σχετική ενημέρωση

17-03-2020 Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία σε σημαντικές πληροφορίες και οδηγίες για τον νέο κορωνοϊό Sars- CoV-2

«Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε Ασπίδα μας η γνώση» σε προσιτές μορφές για άτομα με αναπηρία. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο πλαίσιο της Πράξης «Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» ανέπτυξαν πληροφορίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες) σχετικά με την ενημέρωση…Συνέχεια ανάγνωσης 17-03-2020 Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία σε σημαντικές πληροφορίες και οδηγίες για τον νέο κορωνοϊό Sars- CoV-2

16-3-2020 Δελτίο Τύπου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

–  Δελτίο Τύπου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. –  Ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. –Γραπτές οδηγίες προς Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς. Το βίντεο με οδηγίες προς Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικούς μπορείτε να δείτε εδώ. Εκ του Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα με καινοτόμα εργαλεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις εξελίξεις, ενεργοποιεί από σήμερα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η…Συνέχεια ανάγνωσης Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα με καινοτόμα εργαλεία

Ανακοίνωση συμπληρωματικών αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου και επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019, κατοικούν μονίμως στις πληγείσες περιοχές που ορίζονται στην με αριθμ. Φ.253.2/146490/A5/20-9-2019 (ΦΕΚ 3557 Β΄/2019) Υπουργική Απόφαση και υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής…Συνέχεια ανάγνωσης Ανακοίνωση συμπληρωματικών αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση