Science-and-Gender

Προγραμματισμός και οργάνωση επισκέψεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού απο το ΚΕΣΥΠ

Με την υπ?αριθμ.129457/Δ7/04-08-2016 Υ.Α, θεσμοθετήθηκε η Ημέρα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ? τάξης Γυμνασίου, με σκοπό την παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και συμβουλευτικής στήριξης, σχετικά με τις επιλογές και τις διεξόδους που έχουν μετά το Γυμνάσιο.
Με την παρούσα Υ.Α καθορίζεται ότι οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ των ΚΕ.ΣΥ.Π, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της περιοχής ευθύνης τους, έχουν τη δυνατότητα, με τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων/ουσών, να προγραμματίζουν ενημερωτικές επισκέψεις και στα τμήματα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου ή να πραγματοποιούν συμπληρωματικές δράσεις σε τμήματα της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες κάθε Σχολικής Μονάδας σε θέματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Ο συνολικός προτεινόμενος προγραμματισμός κάθε Υπευθύνου ΚΕ.ΣΥ.Π. προωθείται στις Σχολικές Μονάδες μέσω των αντιστοίχων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε οι επισκέψεις αυτές να συμπεριλαμβάνονται στις ετήσιες Σχολικές Δραστηριότητες των Σχολικών Μονάδων.
Κατά την προετοιμασία κάθε επίσκεψης, οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ των ΚΕ.ΣΥ.Π καταρτίζουν σχετικό αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο τίθεται προς έγκριση στους αντίστοιχους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών. Σε περίπτωση κατά την οποία μεταγενέστερα προκύψει ανυπέρβλητο κώλυμα υλοποίησής της σε κάποια Σχολική Μονάδα, η συγκεκριμένη επίσκεψη αναπρογραμματίζεται.
H παρούσα Υ.Α εφαρμόζεται από το σχολικό έτος 2017-2018.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση