Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, η Διεύθυνση Π.Ε. Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, τον Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας  Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε., που διέθεσε τις ψυχαγωγικές-εκπαιδευτικές δράσεις «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» και «Μουσική Συναυλία jazz με Ανακυκλώσιμα Υλικά για Μικρούς και Μεγάλους», διοργάνωσε περιβαλλοντικές δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (καθιερωμένη ημερομηνία 5 Ιουνίου).

Στόχος μας, μέσω αυτών των δράσεων, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και να εξελιχθούν σε υγιή πρότυπα μελλοντικών πολιτών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε & Δ.Ε. Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής της Δ/νσης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Γκούμας, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Αγγελική Μακρυγιάννη και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου Λαμιέων, στελέχη του Φο.Δ.Σ.Α.  Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και πολλοί άλλοι.

Στις δράσεις που ξεκίνησαν από τις 9:00 π.μ. και τέλειωσαν στις 1:00 μ.μ., συμμετείχαν 550 συνολικά μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Φθιώτιδας.

Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνές και το γέλιο των μικρών παιδιών, που ψάρεψαν, έπαιξαν μπάσκετ, bowling, δημιούργησαν puzzle…στο ξεχωριστό Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης. Οι διοργανωτές της Ε.Ε.Α.Α. παρέσυραν στον ρυθμό τους με χορό και τραγούδι μικρούς και μεγάλους, από 4 έως 104 ετών.

Από τις 11:30 π.μ. έως τις 1:00 μ.μ. η Μουσική Συναυλία jazz … έβαλε την ξεχωριστή πινελιά της στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές τραγούδησαν  το τραγούδι της ανακύκλωσης- που είχαν προετοιμάσει και ένιωσαν για λίγο τραγουδιστές παγκοσμίου φήμης… και λίγα λέω! Τα μέλη της ορχήστρας «Voyage Jazz Group» με επικεφαλής τον ταλαντούχο μουσικό κ. Χρηστίδη Αλέξανδρο και τη συνοδεία  αυτοσχέδιων μουσικών κουτιών από γάλατα, πλαισίωναν μουσικά την όμορφη εκδήλωση. Έπαιξαν τα μουσικά πιάτα χορεύοντας σε κύκλο χορού (όπως οι μουσικές καρέκλες)  και γκρέμισαν πύργους από τενεκεδάκια. Με δυσκολία αποχωρίστηκαν τα δρώμενα, για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο τους.

Την εξαιρετικά ζεστή μέρα, δρόσισαν τα στελέχη του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ΑΕ  με την προσφορά καπέλων, χυμών και νερών.

Το ΕΚΑΒ Λαμίας, όπως πάντα στο πλευρό μας, μερίμνησε για την ασφάλειά μας και  ευτυχώς δε χρειάστηκε να επέμβει. Οι διασώστες-πληρώματα ασθ/ρου του ΕΚΑΒ Λαμίας έκαναν επίδειξη του χώρου του ασθενοφόρου και του εξοπλισμού του, μια δράση που επινόησαν από την περσινή εκδήλωση οι μαθητές μας και καθιερώθηκε. Κι έτσι, « Μ’  έναν σμπάρο, τρία τρυγόνια».

Η Τροχαία Λαμίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μερίμνησε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των λεωφορείων στον χώρο του πάρκου. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας, που βοήθησαν στην ομαλή και οργανωμένη εξέλιξη  της εκδήλωσης,  κάνοντας όπως πάντα σωστά τη δουλειά τους.

Ευχαριστούμε το «Mikel Coffee» που με τους υπέροχους καφέδες του, μας κράτησε σε εγρήγορση  καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων και τα ζαχαροπλαστεία «Τσιάτσος»  και  «Καραγεώργος»  που με τα νοστιμότατα κεράσματά τους μας γλύκαναν τη μέρα.

Η επιτυχία των δράσεων, ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας κι αυτό οφείλεται στην άψογη συνεργασία όλων αυτών που προαναφέραμε.

Πάρτε μια γεύση από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν,  από τις εικόνες που ακολουθούν!

Με εκτίμηση,

Ελένη Λεμόνη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φθιώτιδας

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων