Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στον χώρο της Πανελλήνιας  Έκθεσης  Λαμίας, διεξήχθη ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας 2023, με θέμα: «Η πόλη που ονειρεύομαι».

Μέσω αυτών των δράσεων τα παιδιά  εξοικειώνονται με την τεχνολογία του μέλλοντος, δουλεύουν σε ομάδες αυξάνοντας το συνεργατικό πνεύμα και αναπτύσσουν υπευθυνότητα, εφευρετικότητα, κριτική και στρατηγική σκέψη ,ευελιξία σε εναλλακτικούς τρόπους δράσης και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και πολλές άλλες αρετές απαραίτητες για τους αυριανούς πολίτες.

Συμμετείχαν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και ΕΠΑΛ.

Το έργο των μαθητών του 30ου Νηπιαγωγείου Λαμίας έκλεψε την προσοχή όλων, παρουσιάζοντας  σε μακέτα τη «Λαμία του Αύριο», φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα υλικά και πολλή φαντασία. Το ρομποτάκι Bee-bot περπάτησε στους δρόμους  της  πράσινης πόλης μας, περνώντας μηνύματα για σωστή ανακύκλωση κι από όλους, ενεργειακή αυτονομία με κατάλληλη διαχείριση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ευαισθησία για το περιβάλλον υιοθετώντας σωστούς τρόπους συμπεριφοράς.

Μπράβο, στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους, κ. Σκαρμούτσου Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου και κ. Βάρσου Βασιλική, που τα καθοδήγησαν στη διεκπεραίωση του έργου τους.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι από τη δράση του 30ου Ν/Γ Λαμίας.

Με εκτίμηση,

Ελένη Λεμόνη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων