Εργασίες για το σπίτι 17/10

Γλώσσα: 
Ανάγνωση το κείμενο σελ. 29. Αντιγραφή x4 τις λέξεις από το σταυρόλεξο της άσκησης 4 σελ. 30. Με τις λέξεις αυτές φτιάχνω προτάσεις. Μια πρόταση για κάθε λέξη.

Ιστορία:
Κεφ. 6. Μια νέα πρωτεύουσα, η Κωνσταντινούπολη. Μπορούμε να διαβάζουμε το μάθημα είτε μέσα από το σχεδιάγραμμα, είτε από τις ερωτήσεις του φυλλαδίου (σε συνδυασμό με ανάγνωση του κειμένου του βιβλίου).

___________
Ενημέρωση 1: Μαζεύουμε την ετήσια συνδρομή για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Είναι 15€ για κάθε παιδί και 20€ για 2 παιδιά και άνω. Οι οικογένειες με 2 ή περισσότερα παιδιά, θα δίνουν τα χρήματα στο μεγαλύτερο παιδί.
Ενημέρωση 2: Το πρόγραμμα άλλαξε και έχει ενημερωθεί. Δείτε το εδώ. (Τα Εικαστικά δεν υπάρχουν, όταν μας έρθει δάσκαλος/α θα εμφανιστούν στο πρόγραμμα)
Ενημέρωση 3: Στα παιδιά έχουν δοθεί τα διαγωνίσματα της Ιστορίας. Τα διαγωνίσματα τα υπογράφουν οι γονείς και έπειτα επιστρέφονται.
Ενημέρωση 4: Ψάχνουμε φωτάκια διακοσμητικά (σε γιρλάντα όπως στο χριστουγεννιάτικο δέντρο) είτε με μπαταρία είτε με πρίζα, για να διακοσμήσουμε τον πίνακά μας! Όποιος/α έχει στο σπίτι και περισσεύουν, ας μας τα φέρει 🙂
Ενημέρωση 5: Χρειαζόμαστε διάφορα πιόνια για επιτραπέζια και ζάρια. Όποιος/α μπορεί ας έχει μαζί του/της αύριο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση