Εργασίες για το σπίτι 12/10

Μαθηματικά: 
Στο τετράδιο Μαθηματικών λύνω την παρακάτω άσκηση:

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 10 12 144407

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυσικά:
Μαθαίνω πολύ καλά το συμπέρασμα για την πυκνότητα σελ. 27. Τη Δευτέρα 16/10 θα γράψουμε επαναληπτικό διαγώνισμα στην ενότητα Υλικά Σώματα. Διαβάζω και μαθαίνω πολύ καλά το φυλλάδιο για τα υλικά σώματα. Επίσης μελετώ τα πειράματα και μαθαίνω πολύ καλά τα συμπεράσματα από τη σελίδα 20 έως 27 στο Τετράδιο Εργασιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επανάληψη το υλικό που είναι διαθέσιμο εδώ: https://svolika.netboard.me/fysikaedimotikou/?link=CB5ZPhKm-HxrhpHAE-okxnnXJN

Ιστορία:
Κεφ. 5. Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση της αυτοκρατορίας. Μπορούμε να διαβάζουμε το μάθημα είτε μέσα από το σχεδιάγραμμα, είτε από τις ερωτήσεις του φυλλαδίου (σε συνδυασμό με ανάγνωση του κειμένου του βιβλίου).

__________
Ενημέρωση 1:
Στα email σας έχετε λάβει ενημέρωση για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σας κοινοποιώ και εδώ τις οδηγίες:

Το Σάββατο 28/10 οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης θα λάβουν μέρος στην παρέλαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πυλί. Η στολή για τις μαθήτριες είναι: Μαύρη φούστα, λευκό πουκάμισο, γαλάζιο φουλάρι, καλσόν στο χρώμα του δέρματος και μαύρα παπούτσια. Η στολή για τους μαθητές είναι: Μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο, γαλάζια γραβάτα, μαύρα παπούτσια. Οι μαθητές/τριες που είναι σημαιοφόροι, παραστάτες, διμοιρίτες και στην ταμπέλα του σχολείου φορούν λευκά γάντια.

Ενημέρωση 2: Ψάχνουμε φωτάκια διακοσμητικά (σε γιρλάντα όπως στο χριστουγεννιάτικο δέντρο) είτε με μπαταρία είτε με πρίζα, για να διακοσμήσουμε τον πίνακά μας! Όποιος/α έχει στο σπίτι και περισσεύουν, ας μας τα φέρει 🙂

Ενημέρωση 3: Σας παρακαλώ πολύ να ελέγχετε από το βράδυ τα βιβλία που έχουν μπει στην τσάντα και ότι είναι τα σωστά ή ότι δεν έχει μείνει κάποιο βιβλίο έξω (π.χ. δεν φέρνουμε μόνο το βιβλίο μαθητή, αλλά και το τετράδιο εργασιών). Ελέγχουμε πάντα το πρόγραμμα μαθημάτων και τοποθετούμε τα απαραίτητα βιβλία και τετράδια. Μαθαίνουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα βιβλία μας. Δεν ερχόμαστε τουρίστες στο σχολείο με τα μισά μας βιβλία στο σπίτι. Δημιουργείται τρομερή αναστάτωση στην τάξη, η οποία επηρεάζει τη ροή του μαθήματος. Σας παρακαλώ να γίνει καθημερινή ρουτίνα.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση