The other side (Σταυρούλα Ζευγαρά)

Θρησκευτικά και Νέες Τεχνολογίες Η Θεολογία δεν περιορίζεται και δεν περιορίζει. Διαχέεται και αποκαλύπτει…γιατί πάνω από όλα είναι βίωμα και μετά γνώση!stavroulasblog.blogspot.com

>3η

Φεβ 201118

>

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(18,19 & 20 Φεβρουαρίου 2011)
Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνει το 29ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στις 18,19 και 20 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος σε συνεργασία  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα, η 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. στην πόλη της Καρδίτσας στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας.
Για τρίτη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος καθώς και την συμμέτοχη τριών εκλεκτών ξένων Χορωδιών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 29ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ. Παράλληλα αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού Εργαλείου.
Ασφαλώς και πρόκειται για κάτι πρωτότυπο , μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική , Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της χώρας.
Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (1851-1911)για τα εκατό χρονιά από τον θάνατο του και στον Φραντς Λιστ (1811-1886) για τα διακόσια χρόνια από την γέννηση του.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης  συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), τα ΤΕΙ Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Στη τρίτη πανελλήνια συνάντηση χορωδιών θα συμμετέχει και το 17ο Γυμνάσιο Πατρών με  Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ Δρουκοπούλου Έλενα .
΄Πέρυσι τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά για το 17ο και συγκεκριμένα:
Πρώτο Βραβείο για  τη χορωδία του  17ου Γυμνασίου Πάτρας στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες στον τομέα Ευρωπαϊκής μουσικής και δεύτερο βραβείο στον τομέα της έντεχνης Ελληνικής μουσικής σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2009 μεταξύ όλων των σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σ αυτή τη συνάντηση θα έχω τη χαρά να περευρίσκομαι κι εγώ! Αύριο φεύγουμε για Καρδίτσα (είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου), να ακούσω την κόρη μου (συμμετέχει στη χορωδία) αλλά και να θαυμάσω από κοντά την προσπάθεια της κ. Δρουκοπούλου Έλενας (ήταν και συμμαθήτριά μου) που δίνει πραγματικά όλη της την αγάπη και το μεράκι σ αυτό που κάνει.
Καλή επιτυχία λοιπόν στη χορωδία του 17ου Γυμνασίου Πατρών!

 αναδημοσίευση από http://17gym-patras.ach.sch.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Φεβρουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kατηγορίες

Kατηγορίες

Kατηγορίες

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων