The other side (Σταυρούλα Ζευγαρά)

Θρησκευτικά και Νέες Τεχνολογίες Η Θεολογία δεν περιορίζεται και δεν περιορίζει. Διαχέεται και αποκαλύπτει…γιατί πάνω από όλα είναι βίωμα και μετά γνώση!stavroulasblog.blogspot.com

>Ορθόδοξη Εκκλησία Μαδαγασκάρης : 1000+900= ΑΓΑ

Μαρ 200921

>Και η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Επισκοπή Μαδαγασκάρης συνεχίζει το καθημερινό αγώνα ΑΓΑΠΗΣ και προσφοράς, στηριγμένο στη δική σας ( μας ) βοήθεια. Και αυτές τις μέρες που η Μαδαγασκάρη ταλαιπωρείται από εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις και διαμάχες είναι αναγκαία η προσευχή μας για το λαό της Μαδαγασκάρης, η προσευχή μας για επικράτηση ειρήνης, σύνεσης, ηρεμίας στο νησιωτικό αυτό κράτος της Αφρικής. Στη συνέχεια ακολουθεί η αφήγηση του Κατερίνας Αλεξάνδρου, οφθαλμιάτρου, η οποία ταξίδευσε στη Μαδαγασκάρη. Μέσα στο κείμενο καταγράφονται τα προσωπικά της βιώματα και τα διδάγματα από το ταξίδι αυτό. Το κείμενο δημοσιεύεται στο Ορθόδοξο ιεραποστολικό περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, τεύχος 203.

Στη μακρινή νοτιοανατολική Αφρική, στο νησί της Μαδαγασκάρης, ένας ακόμη φάρος της Ορθοδοξίας με το φιλανθρωπικό του έργο, ακτινοβολεί το φως της αλήθειας μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας.Νιώθω μικρή και ανάξια να γράψω γι’ αυτό το μεγάλο έργο που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο και αναδεικνύεται σ’ όλη την γη.

Είχα την καλή συγκυρία και χαρά να βρεθώ τον Αύγουστο του 2008 σ’ αυτόν τον ιερό τόπο.

Από την πρώτη ημέρα της παραμονής μου άρχισα να ζω μια άλλη διάσταση της πραγματικότητας.

Ξαφνικά με το πρώτο πρωινό της ημέρας ανοίγεται μπροστά σου ένα πρωτόγνωρο σκηνικό αγάπης και προσφοράς. Ο τόπος σφύζει από ζωή με παιδικές χαρούμενες φωνούλες. Τι συνέβη; Οι πύλες της Ιεραποστολής άνοιξαν διάπλατα στις 6.30 π.μ. για να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν για το πρωινό γάλα και μπισκότο χίλια ( 1000 ) φτωχά παιδιά, άλλα ξυπόλυτα, άλλα ρακένδυτα και άλλα ταλαιπωρημένα.

Τα παιδιά αυτά έρχονται καθημερινά στις 6.30 π.μ. από τα γύρω χωριά – χιλιόμετρα μακριά- για το πρωινό τους γάλα που για πολλά από αυτά είναι και το μοναδικό γεύμα της ημέρας. Ένιωσα πως ένας άλλος παράδεισος ανοίγεται μπροστά μου μέσα από τα ορθάνοιχτα βαθειά εκφραστικά μάτια των παιδιών. Μπροστά σ’ αυτό το αληθινό γεγονός διάφορες αισιόδοξες σκέψεις περιπλανώνται μέσα μου. Πως σ’ αυτόν εδώ τον τόπο χαίρεται καθημερινά ο ουρανός και η γη μαζί! Πως μια γη μπορεί να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά του κόσμου με στοργή και αγάπη και να τους δίνει αυτό που τους ανήκει και όχι να το ζητούν σαν χάρη!…

Στην Ιεραποστολή υπάρχουν και οι φτωχότεροι των φτωχών, για τους οποίους μεριμνά και παρέχεται συσσίτιο κάθε Δευτέρα σε περίπου 900 οικογένειες για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες μιας εβδομάδας για κάθε μια οικογένεια από αυτές.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ μαζί με την αγαπημένη μου φίλη και Ιεραπόστολο Ματίνα – μια αιθέρια και ευγενική ψυχή- αυτές τις οικογένειες. Συναντήσαμε αυτούς τους ανθρώπους και περάσαμε στο σπιτικό τους που δεν είναι άλλο από λασποκαλύβες. Η εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων είναι μια μόνιμη κατάσταση και η φτώχεια σ’ αυτή τη χώρα είναι ατελείωτη!

Η Ιεραποστολή αντίθετα είναι μια όαση φυτεμένη μέσα στο τέλμα της απόλυτης φτώχειας… Το έργο αυτό εμψυχώνεται και γιγαντώνεται από δύο μορφές άγιες, ιεραποστολικές, που οι προσπάθειες τους υπερβαίνουν τα ανθρώπινα γιατί. Που είναι ταγμένοι με τον καθημερινό τους αγώνα να νικούν την ανελέητη φτώχεια και να μεταδίδουν στις διψασμένες ψυχές των ανθρώπων το φως του Χριστού. Αναφέρομαι στον Επίσκοπο Μαδαγασκάρης πατέρα Ιγνάτιο και την αγαπημένη μου φίλη και ιεραπόστολο Ματίνα «τα δύο λιοντάρια -ως προς τη θέληση τους- της Μαδαγασκάρης». Πέρα από τις ανέσεις, από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και από την πατρίδα τάχθηκαν για να είναι εκεί, όρθιοι, ακούραστοι, ακαταμάχητοι. Στον πιο ιερό αγώνα, στην υπηρεσία του συνανθρώπου μας. Ο χώρος της Ιεραποστολής περιλαμβάνει το Επισκοπείο, τους ξενώνες, το πολυιατρείο, το γηροκομείο, την εκκλησία, το κτίριο όπου γίνονται τα σεμινάρια των κατηχουμένων, το ξυλουργείο, το νεόκτιστο σχολείο και ο χώρος με τα κηπευτικά. Όλα αυτά τα κτιριακά συγκροτήματα βρίσκονται σε ένα ενιαίο χώρο και εξυπηρετούν το έργο της φιλανθρωπίας ανακουφίζοντας από τον πόνο και την ανέχεια της εξασθενημένης τάξεως της κοινωνίας. Βέβαια το έργο αυτό δεν περιορίζεται τοπικά. Επεκτείνεται ραγδαία σ’ ολόκληρη την Μαδαγασκάρη όπου ιδρύονται ενορίες, κτίζονται εκκλησίες, σχολεία και ενισχύεται ο πληθυσμός με διάφορα είδη ανάγκης όπως: τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα. Κατά καιρούς παρέχεται σε απομακρυσμένες περιοχές ιατρική βοήθεια από ειδικές αποστολές ιατρών. Έτσι προχωράει αυτό το θαυμαστό έργο από το έτος 1994 με τον ιδρυτή της τον Μακαριστό πατέρα Νεκτάριο Κελλή μέχρι σήμερα και αναδιαμορφώνεται η Μαδαγασκάρη μαζί και με τη βοήθεια των Ελλήνων δωρητών από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο. Σημαντική είναι, κατά την ομολογία όλων, η βοήθεια της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να φαίνεται μικρή η βοήθεια του καθενός, μα το έργο στο σύνολο του είναι μεγάλο, όχι τόσο ως προς τα κτιριακά συγκροτήματα, αλλά ως προς το μήνυμα που στέλνει ότι δεν χάθηκε ακόμη η ελπίδα σ’ αυτό τον κόσμο, όσο δεν έχει στερέψει το χαμόγελο των παιδιών και εφ’ όσον μπορούμε να το μεταδώσουμε σε πολύ περισσότερα παιδιά!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !

Όσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιθυμούν να προσφέρουν το περίσσευμα της αγάπης τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία Μαδαγασκάρης, ας στείλουν τον οβολό τους στην Επισκοπή Μαδαγασκάρης για να συνεχίσει το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό έργο της ( ειδικά τώρα που η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ) , μέσω της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης ( στη τραπεζική απόδειξη αναγράφουμε το ιεραποστολικό κλιμάκιο στο οποίο επιθυμούμε να αποσταλεί η προσφορά μας )

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390

Αφήστε μια απάντηση

Μάρτιος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kατηγορίες

Kατηγορίες

Kατηγορίες

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων