Εξωσχολική Ζωή…

Ένα blog μετά το σχολείο…

Σαν σήμερα 6/4

Απρ 20166

Όπως πολλοί θα έχετε δει στην πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης «Google» έχει βάλει το ακόλουθο doodle:

To doodle της Google για την 120η επέτειο των πρώτων σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων

To doodle της Google για την 120η επέτειο των πρώτων σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων

 

Σαν σήμερα στην Αθήνα το 1896 έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες.

Χάρην στην επιθυμία του Πιέρ ντε Κουμπερτέν να βελτιώσει την φυσική διαπαιδαγώγηση των γάλλων, την ένωση των εθνοτήτων να φέρει μαζί την νεολαία με τον αθλητισμό παρά να γίνονται πόλεμοι. Πίστευε ότι η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα πετύχαινε και τους σκοπούς του.Σε ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο της  Σορβόνης στο Παρίσι που έγινε από τις 16 μέχρι τις 23 Ιουνίου, το 1894 παρουσίασε τις ιδέες του σε ένα διεθνές ακροατήριο. Την τελευταία μέρα του συνεδρίου αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι πρώτοι μοντέρνοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 στην Αθήνα, την πόλη και την χώρα που τους γέννησε.

Οι  πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες  γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Αν και οι αθλητές που πήραν μέρος δεν ξεπερνούσαν τους 250, ήταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έγινε ποτέ.

Από το 1896 μέχρι το 2016 έχουν γίνει 27 ολυμπιακοί αγώνες -καθώς υπήρχε «διάλειμμα» κατά την διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων ( Α’ 1914-1918, Β’ 1939-1945) καθώς φέτος στην Βραζιλία θα γίνει ο 28ος.

d834fb64dc3c36fb5823773a9a066dd9_XL

 

Πηγή:Βικιπαίδεια

Τελικά ποσο βαθύς είναι ο ωκεανός;

Μαΐ 201511

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια:

Ωκεανός αποκαλείται η πολύ μεγάλη θαλάσσια επιφάνεια. Ο όρος καθιερώθηκε, ιστορικά, από τον αρχαίο Έλληνα Ηρόδοτο και προέρχεται από τον ομώνυμο μυθικό θεό της Ελληνικής Μυθολογίας, τον Ωκεανό.

Άραγε ποσο βαθιά είναι αυτή η τεράστια θαλάσσια επιφάνια;

Αν θέλετε να μάθετε δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

Αποφθέγματα της εβδομάδας 29/03

Μαρ 201529

Όπως με ένα προηγούμενο άρθρο Φωτογραφίες της εβδομάδας συγκεντρώθηκαν 7 αποφθέγματα καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας για εσας.

απ4

Καλλιτέχνης της εβδομάδας 29/03

Μαρ 201529

Rixton

Ένα σχετικά πρόσφατο συγκρότημα οι Rixton μας έχουν εντυπωσιάσει και βάζουμε τα τραγούδια τους σε επανάληψη. Μερικά πράγματα που ξέρουμε για αυτούς είναι ότι προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα από το Μάντσεστερ και το συγκτότημα τους έκανε τα εγκαίνια του το 2012.  Δυστυχώς δεν υπάρχει το ελληνικό λήμμα για αυτούς οπότε όποιος θέλει μπορεί ελεύθερα να κάνει το αντίστοιχο λήμμα για αυτούς στη Βικιπαίδεια.

Ώρα της γης 2015

Μαρ 201529

ΕΗ

Τι είναι η Ώρα της Γης;

Η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία!

ΗΤΓ

Βικιπαίδεια: Ένα λήμμα χρειάζεται βοήθεια!!!

Μαρ 201528

ΒικιπαίδειαΠρόσφατα δημιούργησα ένα λήμμα στη Βικιπαίδεια σχετικά με το ροκ συγκρότημα Imagine Dragons. Το λήμμα είναι ελλιπές, όμως με την δική σας βοήθεια θα μπορέσει να γίνει πλήρες! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή ακόμα αν θέλετε και άλλα άτομα να μάθουν περισσότερα για αυτούς το μόνο που έχτε να κάνετε είναι να μπείτε στο λήμμα του συγκροτήματος και να πατήσετε επεξεργασία. Να προσέχτε τι γράφεται αλλά και να χρησιμοποιείτε έμπιστες πηγές. Πατήστε εδώ για να πάτε στο λήμμα.

Smoke +Mirrors

Smoke + Mirrors το δεύτερο άλμπουμ των Imagine Dragons

 

 

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κάτω από το νερό

Μαρ 201527

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βύθισαν, τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, προκειμένου να γιορτάσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στα καταγάλανα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής της Σάμου, 19 δύτες άπλωσαν υποβρυχίως την ελληνική σημαία 70 τετραγωνικών μέτρων, τη μεγαλύτερη  που έχει απλωθεί ποτέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αν θέλετε να δείτε πως κατάφεραν να πετύχουν αυτό το μαγευτικό αποτέλεσμα δείτε το βίντεο:

Οι Φωτογραφίες της Εβδομάδας

Μαρ 201527

Αυτή την εβδομάδα διάλεξα 7 φωτοφραφίες, κάθε μέρα έψαξα για μια φωτοφραφία που μου έκανε εντύπωση και τις συγκέτρωσα σε αυτό το άρθρο ώστε να μπορέσετε να τις δείτε και εσείς.

 

  1.  Όσοι έχουν παίξει UNO με φίλους  θα το καταλάβουν…superthumb
  2. Για τους φαν του Μπατμαν & The Big Bang Theory
    large2
  3. Η πικρή αλήθεια…large3
  4. Για τους λάτρεις των ντότατ.large4
  5. Για τους μανιακούς με το Duck Face. large5
  6. Για εσάς που περνάτε πολύ ώρα στο Youtube διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από τα βίντεο που παρακολουθείτε.large
  7. Κάθε φορά που ο γονιός πρέπει να υπογράψει κάποια υπεύθυνη δήλωση.large6

Γυμνάσιο Καρλοβασίων:Το Στρατοπολιτικό Σύστημα Σάμου (Βικιπαίδεια)

Μαρ 201527
Η σημαία του Στρατοπολιτικού Συστήματος της Σάμου το 1821

Η σημαία του Στρατοπολιτικού Συστήματος της Σάμου το 1821

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίων συμμετέχει στον Μαραθώνιο εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια για την 25η Μαρτίου, με τη δημιουργία του λήμματος Στρατοπολιτικόν Σύστημα Σάμου. Στην ομάδα εργασίας που συντόνιζε ο Δημήτριος Αδαμάντιος Δρίτσας, συμμετείχαν ο φιλόλογος Θρασυβούλου Δημήτριος και οι μαθητές Αγγέλα – Μαρία Πανούσου και Αλέξανδρος Σαράντου.

Επισκεφτείτε την σελίδα του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Επιστήμονας της εβδομάδας 23/03

Μαρ 201523

Αν την Δευτέρα 23 Μαρτίου χρησιμοποιήσατε την μηχανή αναζήτησης Google τότε θα διαπιστώστατε πως το λογότυπο της είναι διαφορετικό ( φιλοτεχνημένο από την  εφόσων απεικονίζεται η Έμμυ Νάιτερ. Σήμερα είναι η 133η επέτειος από τη γέννηση της.

emmy-noethers-133rd-birthday-5681045017985024-hp

« Παλιότερα άρθρα

Δεν ξεχνώ να ….

Δεν ξεχνώ να ….

Αλλά δεν ξεχνώ και να..

Αλλά δεν ξεχνώ και να..


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων