οι μαθητές δημιουργούν χριστουγεννιάτικες κάρτες

PICT0188

Η ιστορία της Χριστουγεννιάτικης κάρτας.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα δημιουργήθηκε από τονSir Henry Cole στο Λονδίνο το 1843. Στην κάρτα απεικονιζόταν ένα έργο του John Callcott Horsley που έδειχνε μια οικογένεια να κάθεται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να τσουγκρίζουν όλοι μαζί τα ποτήρια τους.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα δημιουργήθηκε από τον Sir Henry Cole στο Λονδίνο το 1843. Στην κάρτα απεικονιζόταν ένα έργο τουJohn Callcott Horsley που έδειχνε μια οικογένεια να κάθεται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να τσουγκρίζουν όλοι μαζί τα ποτήρια τους.

Εκείνο το έτος που πρωτοεμφανίστηκαν οι χριστουγεννιάτικες κάρτες τυπώθηκαν και πουλήθηκαν 2.050 κάρτες.

Το 1875 έχοντας δει την μεγάλη απήχηση που είχαν οι χριστουγεννιάτικες κάρτες στην Αγγλία ο Louis Prang αποφάσισε να τυπώσει χριστουγεννιάτικες κάρτες και να τις στείλει στην Αμερική.

Όμως οι απεικονίσεις που είχε επιλέξει για τις κάρτες τους ήταν πολύ φτηνές και κακόγουστες με αποτέλεσμα να φύγει από την αγορά πολύ σύντομα.

Η παραγωγή των χριστουγεννιάτικων καρτών τον 20ο αιώνα αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες.

Βέβαια η ποιότητα εικόνων και εκτυπώσεων με την βοήθεια της τεχνολογίας έχει αναπτυχθεί πολύ.

Το 1950 εμφανίστηκαν και χριστουγεννιάτικες απεικονίσεις cartoon και τον 21ο αιώνα επανήλθαν πάλι στην αγορά οι κάρτες Βικτοριανού ύφους που είχαν εξαλειφθεί μετά την μεγάλη αποτυχία το 1875 στην Αμερική.

Πλέον μπορεί ο καθένας να αγοράσει κάρτες σε πακέτο με διάφορα σχέδια αλλά και μεμονωμένες.

Όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας πλέον οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάσσουν τις ευχές τους μέσω τηλεφώνου και e-mail , έτσι παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των καρτών που στέλνονται