Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου κινδυνεύει να αποξενωθεί από την τοπική κοινωνία

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Ο ΣΤ. ΚΕΧΑΓΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου κινδυνεύει να αποξενωθεί από την τοπική κοινωνία

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του οργάνου

Τρία σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, που έχουν να κάνουν με τη δημοσιότητα, τη λειτουργία και την ελκυστικότητα, εντοπίζει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Στέργιος Κεχαγιάς, ο οποίος μάλιστα καταθέτει σειρά προτάσεων για την αντιμετώπισή τους, τις οποίες κοινοποιεί και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Τιμοσίδη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιάς, «η λειτουργία του δημοτικού  συμβουλίου παρουσιάζει τρία προβλήματα, αυτά της δημοσιότητας, της λειτουργίας και της ελκυστικότητας με αποτέλεσμα την αποξένωση από την τοπική κοινωνία την υποβάθμιση της λειτουργίας του». Όπως σημειώνει αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αλλά αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να έχει χαρακτήρα «δημόσιο και συμμετοχικό».

Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή καταθέτει και σειρά έντεκα προτάσεων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Όπως επισημαίνει «εκτός της πρόσκλησης και οι εισηγήσεις να αναρτώνται στο διαδίκτυο. Να λειτουργεί χρονόμετρο για την τήρηση του χρόνου τοποθετήσεων και να υπάρχει σεβασμός της διαδικασίας από όλους. Να υπάρχει περιορισμός ομιλητών από κάθε παράταξη όταν αναφέρονται στο ίδιο θέμα. Να γίνεται ανάρτηση εικόνας και ήχου κατά θέμα στο διαδίκτυο και να υπάρξει η δυνατότητα απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης μέσω της σελίδας του δήμου. Να γίνονται συχνότερες συνεδριάσεις με όχι παραπάνω από  είκοσι θέματα ανά συνεδρίαση και όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων να διακόπτεται η συνεδρίαση και να επαναλαμβάνεται μετά από λίγες μέρες. Παράλληλα να καθοριστεί συγκεκριμένη μέρα για την συνεδρίαση».

Επίσης στις προτάσεις περιλαμβάνονται: «Καθορισμός χρονικού ορίου στην διάρκεια της συνεδρίασης με δυνατότητα διακοπής και συνέχισης την επόμενη ή άλλη μέρα. Καθιέρωση ανά τρίμηνο Συνεδρίασης του Δημότη στο διαδίκτυο όπου θα μπορούν οι δημότες να εισάγουν δικά τους θέματα σε δημόσια διαβούλευση. Καθιέρωση της λειτουργία του διαρκούς φακέλου ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων ο όποιος να βρίσκεται στην αίθουσα του συμβουλίου με όλες τις εισηγήσεις τουλάχιστον μία μέρα πριν το συμβούλιο για να μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή οι σύμβουλοι γιατί  «καλός δημοτικός σύμβουλος είναι ο σωστά ενημερωμένος σύμβουλος». Καθιέρωση του φάκελο ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων  τον όποιο παραλάμβαναν πριν την συνεδρίαση ώστε να  είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι. Τα ανωτέρω μπορούν να αντικατασταθούν σε ψηφιακή μορφή και χρήση Η/Υ που θα είναι εγκατεστημένος στην αίθουσα του συμβουλίου ή σε άλλο χώρο».

ΆρηςΜΕΝΤΙΖΗΣ
mentizis@evdomi.gr

Αφήστε μια απάντηση