Ο ΤΙΜΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Σ’ έναν αγώνα, ο Κενυάτης Abel Mutai απείχε μόλις λίγα μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού, όταν μπερδεύτηκε με την πινακίδα, νομίζοντας ότι είχε ήδη ολοκληρώσει τον αγώνα δέκα μέτρα πριν το νήμα. Ο Ισπανός, Ivan Fernadez Anaya, ήταν ακριβώς πίσω του και βλέποντας την κατάσταση άρχισε να του φωνάζει ότι κάνει λάθος. Ο Κενυάτης δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο Ισπανός αθλητής και τότε ο Ισπανός Φερνάτεζ τον… έσπρωξε προς τη νίκη. Ένας δημοσιογραφος ρώτησε τον Ιβάν: Γιατί το έκανες αυτό;  Ο Ιβάν απάντησε: “Το όνειρό μου είναι κάποια μέρα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα είδος κοινωνίας με αξίες, που θα χαρακτηρίζουν έναν πραγματικό πολιτισμό”     Μα γιατί άφησες τον Κενυάτη να κερδίσει;  – Δεν τον άφησα να κερδίσει… Κέρδισε!  Θα μπορούσες να είχες κερδίσει εσύ!  –Ναι, αλλά ποιά θα ήταν η αξία της νίκης μου; Ποιά θα ήταν η τιμή αυτού του μεταλλίου; Τι θα σκεφτόταν η μητέρα μου γι’ αυτό;     “Η τιμή, η ηθική και η ντροπή στο πρόσωπο είναι αρχές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά”. (Via: Σωτήρης Καλκατζάκος)

 

Δες το βίντεο

Ο Ισπανός δρομέας Ιβάν Φερνάντεζ Ανάγια (Iván Fernández Anaya) έχασε έναν αγώνα αλλά κέρδισε την αγάπη του φίλαθλου κόσμου…                    Το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας!!!

Παιχνίδι με Αρχικούς Χρόνους

https://www.liveworksheets.com/uj687411nd

 

https://www.liveworksheets.com/ao694336nc

 

https://safeYouTube.net/w/B3fI

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Σε στίχους Σίμου Οικονομίδη, ο Χάρης Κατσιμίχας τραγουδάει ένα εύθυμο τραγούδι για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Αφού το ακούσουμε όσες φορές θέλουμε κάνοντας βόλτα στη γειτονιά του ήλιου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την εμπεδωτική άσκηση που ακολουθεί για να κατανοήσουμε το νόημά του. Ελέγχουμε τις απαντήσεις μας πατώντας (V). Προσέξτε στο μεταξύ και τη σειρά των πλανητών.

 

ΕΥΘΥΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΛΟΓΗΤΑ

Εργασία για τα προτερήματα του χωριού μας, που το καθιστά ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. Το παρακάτω βίντεο θέτει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα αποτελέσματα της εργασίας ήταν πολύ σημαντικά, όπως και οι ανάλογες ζωγραφιές που τα συνόδευσαν.  Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνονται τα αποτελέσματα της εργασίας αλλά και οι ίδιες οι ζωγραφιές.

VIDEO ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παιδιά, μπράβο σας! Είστε άξιοι πρεσβευτές του όμορφου χωριού σας.