ΕΡΓΑΛΕΙΑ WEB ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


          
Νομός Καβάλας
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 17:07  Με ετικέτα
Κάτω από: Γλώσσα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νομός Καβάλας

logo

Νομός Καβάλας είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας. Αποτελούσε διοικητική διαίρεση της Μακεδονίας στο Ανατολικό τμήμα της, με πρωτεύουσα την Καβάλα. Συνορεύει με τους νομούς Σερρών στα Δυτικά, στα Βορειοδυτικά του με το Νομό Δράμας, στα Βορειοανατολικά με το Νομό Ξάνθης, ενώ προς Νότια βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος. Κατατάσσεται 34ος ως προς την έκταση έκταση νομός της χώρας και καταλαμβάνει επιφάνεια 2.111 τ.χμ., από τα οποία τα 18 τ.χμ. είναι εσωτερικά ύδατα, 4 επαρχίες και 4 δήμους. Η μεγαλύτερη πόλη του νομού είναι η Καβάλα (54.027) και ακολουθούν η Χρυσούπολη (8.885) και η Ελευθερούπολη (4.360).

Διοικητικώς ο Νομός Καβάλας περιελαμβάνει τους Δήμους ΘάσουΚαβάλαςΝέστου και Παγγαίου.



Υλικό για τα Μαθηματικά
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 23:32  Με ετικέτα
Κάτω από: Μαθηματικά  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υλικό για τα Μαθηματικά

sample-photo-11

Ασκήσεις Μαθηματικά



Υλικό για τη Γλώσσα
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 23:31  Με ετικέτα
Κάτω από: Γλώσσα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υλικό για τη Γλώσσα

Inside of a classroom with back to school on the chalkboard

Ασκήσεις Γλώσσα



Ρώμη: Ένα Τεστ στην ενσωμάτωση
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 22:00  Με ετικέτα ,
Κάτω από: Υλικό  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρώμη: Ένα Τεστ στην ενσωμάτωση

sample-photo-04

ΡΩΜΗ

 

Δείτε το στο slideshare.net


Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» στην Καβάλα: Έγινε, αλλά ακόμα ψάχνουν τον…διοργανωτή
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 01:28  Με ετικέτα ,
Κάτω από: Ανακοινώσεις,Μαθηματικά  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» στην Καβάλα: Έγινε, αλλά ακόμα ψάχνουν τον…διοργανωτή

Περίπου 30 άτομα ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα, με τη συγκέντρωση να γίνεται τελικά στον Δημοτικό Κήπο και όχι στην πλατεία Καπνεργάτη-Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο κέντρο της Καβάλας υπό τον φόβο επεισοδίων.

Ωστόσο το αρχικό ερώτημα για το ποιοι, τελικά, διοργάνωσαν το συλλαλητήριο παραμένει ακόμα αναπάντητο, καθώς κανείς από τους διοργανωτές δεν εμφανίστηκε στο «ραντεβού», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην πλατεία Καπνεργάτη, όμως οι συγκεντρωμένοι μαζεύτηκαν λίγο μετά τις 13:00 στον Δημοτικό Κήπο, όπου ανάρτησαν μια ελληνική σημαία και τη σημαία του Βυζαντίου, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και μετά από περίπου μισή ώρα αποχώρησαν.

Asteri Verginas

Αστέρι Βεργίνας

Να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Καβάλας είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό το φόβο αντιπορείας από τους αναρχικούς και επεισοδίων, «επιστρατεύοντας» ακόμα και διμοιρία των ΥΜΕΤ, ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά.

Ασκήσεις στα Μαθηματικά

 



Λίγα λόγια για την ποντιακή καταγωγή
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, 01:01  Με ετικέτα
Κάτω από: Ανακοινώσεις  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λίγα λόγια για την ποντιακή καταγωγή

Πόντιοι ονομάζονται οι Έλληνες που κατάγονται από την περιοχή του Πόντου.

Δηλαδή τα νότια παράλια της Μαύρης θάλασσας (Εύξεινος Πόντος), στη σημερινή βορειοανατολική Τουρκία όπως επίσης και από την ΕΣΣΔ . Η παρουσία Ελλήνων στην περιοχή του Πόντου ανάγεται από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους οπότε η πλειονότητά τους (οι χριστιανοί Πόντιοι) μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, με την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Όσοι Πόντιοι είχαν μεταναστεύσει στην Ρωσική Αυτοκρατορία ή είχαν διαφύγει στην ΕΣΣΔ, μετά από ένα σύντομο διάστημα ακμής που ακολουθήθηκε από σκληρούς διωγμούς από το σταλινικό καθεστώς, αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Ένωσης. ©

Οι πιο γνωστές ποντιακές πόλεις είναι οι εξής:

  • Σαμψούντα
  • Αμάσεια
  • Κερασούντα
  • Αργυρούπολη
  • Τραπεζούντα

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποκαλείται η συστηματική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου από την κυβέρνηση των Νεοτούρκων, κατά την περίοδο 1914-1923

Η εξόντωση αυτή διεξάχθηκε περίπου παράλληλα και κατ’ απομίμηση της αρμενικής γενοκτονίας, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923. Περί τις 353.000 Πόντιοι χάθηκαν, πολλοί από αυτούς κατά τη διάρκεια καταναγκαστικών πορειών στις άνυδρες εκτάσεις της Ανατολίας και της Συρίας. Έτσι οι ίδιοι οι Πόντιοι, καθώς και το Ελληνικό κράτος αναφέρονται σήμερα σε γενοκτονία των Ποντίων από την Τουρκία και τιμούν την επέτειό της κάθε χρόνο, στις 19 Μαΐου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση