Το οικονομικό κύκλωμα

Διδακτική ενότητα:  «Το οικονομικό κύκλωμα»

Παρουσιάζεται ένα σχεδιάγραμμα του οικονομικού κυκλώματος.

ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C117/130/944,3456/

«Παρουσίαση οικονομικού κυκλώματος»

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxhb3Roc3RlZ2x5a2Vpb3V8Z3g6NTU1ZTZiZDE3MWFhYjhmOQ  Οικονομικό Κύκλωμα.ppt (407k)

παρουσιάζεται ppt της κυρίας Μάουλα Χριστίνας,  καθηγήτριας της Ανωτάτης σχολής παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 

 «Φύλλο εργασίας»

Ως εργασία μπορούμε να παραπέμψουμε τα παιδιά στην παρακάτω ιστοσελίδα να παρακολουθήσουν το βίντεο που υπάρχει εκεί και να κάνουν μια περιγραφή  των διαδικασιών ανταλλαγής που παρακολούθησαν.  https://www.youtube.com/watch?v=WlgMgppUx_Y   «βίντεο ροών οικονομικού κυκλώματος στην αγγλική γλώσσα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η πάραπανω παρουσίαση μέσω ενός διαδραστικού πίνακα θα επιφέρει στη τάξη μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση αλλά και αλληλεπίδραση στη διδακτική πράξη.

‘Ετσι οι μαθητές:

Θα κατανοήσουν καλύτερα και βαθύτερα, έννοιες όπως «ροές» «σχέσεις», «οικονομικό κύκλωμα», «εισόδημα», «προϊόντα», «παραγωγικοί συντελεστές»  «χρήμα», «υπηρεσίεςκαι υλικά αγαθά», «φόρους».

Θα τους εντάξει σε διερευνητικές μαθησιακές καταστάσεις στις οποίες οι μαθητές θα προτείνουν, θα πειραματίζονται με την υπάρχουσα γνώση και θα αναζητούν επιπλέον υλικό για ένα θέμα στο υπάρχον διαδραστικό σχολικό βιβλίο.

 Επίσης παρουσιάζονται επιπλέον πηγές για το θέμα, οι οποίες συμπληρώνουν την υπάρχουσα παρουσίαση και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που διερευνούν.

Δίνεται εργασία μέσα από τις πηγές που μπορούν να παρακολουθήσουν ευχάριστα και τους δίνεται η δυνατότητα να ασκηθούν και εμπεδώσουν την προηγούμενη παρουσίαση.

 

Σχετικά με ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Υπηρετώ στο 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στη Γ΄Διεύθυνση Αθήνας


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.