Ατομικά αθλήματα

Τα οφέλη ενός ατομικού αθλήματος που μπορεί να αναλογιστεί κανείς, είναι  πολλά.

1. Καταρχήν ένα ατομικό άθλημα αφήνει έναν αθλητή να είναι ο εαυτός του γιατί του επιτρέπει να ανταγωνίζονται με τον δικό τους ρυθμό. Για παράδειγμα, εάν ο 10χρονος σας γιος αποφασίσει ότι θέλει να αρχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, θα ανταγωνιστεί άλλα παιδιά ηλικίας 9-14 ετών, μερικά που παίζουν ποδόσφαιρο από την ηλικία των Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση να “προφτάσει” με τους άλλους παίκτες.

2. Tα ατομικά αθλήματα μπορούν να διδάξουν αυτόν που λαμβάνει μέρος, να είναι στο προσκήνιο άνετος. Για παράδειγμα αν κάποιος είναι αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, όλα τα μάτια των θεατών θα είναι στραμμένα επάνω του. Αυτό τον εκπαιδεύει να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα το άγχος του αλλά και να εξασκεί την δεξιοτεχνία του. Όλο αυτό θα έχει σοβαρή θετική απήχηση στο μέλλον του για τον χαρακτήρα του. Θα έχει μάθει από μικρός να μην κρύβεται πίσω από άλλους σε μια δυσκολία που θα του παρουσιαστεί, άλλα να την αντιμετωπίσει μόνος του και να την βγάλει εις πέρας.

3. Αν ένας αθλητής χάσει έναν ατομικό αγώνα, δε μπορεί να κατηγορήσει κανέναν. Μαθαίνει να είναι αυτοδύναμος και να στηρίζεται στις δίκες του δυνατότητες μόνο. Αν θέλουν να κερδίσουν δεν μπορούν να υπολογίσουν σε κανέναν άλλο πάρα μόνο στον εαυτό τους. Αυτό τους διδάσκει να είναι υπεύθυνοι για τις δικές τους αποφάσεις και ενέργειες.

4. Τα ατομικά αθλήματα διδάσκουν στους παίκτες πώς να κινητοποιούν τους εαυτούς . Δεν υπάρχει ομάδα που να τους πιέζει να βελτιώσουν, η δύναμη και η απόφαση πρέπει να προέρχεται από μέσα. Αυτό το ενδογενή κίνητρο είναι πολλές φορές πολύ πιο ισχυρό από το εξωτερικό κίνητρο.

Aς σκεφτούμε λοιπόν όλοι μας σοβαρά όταν πρέπει να διαλέξουμε ένα άθλημα, τη σημασία του καθενός ξεχωριστά. Ας ακούσουμε πρώτα την φωνή της ψυχής μας και της ψυχής των παιδιών μας και ας κατανοήσουμε ότι ο καθένας είναι μονάδα. Οπότε μήπως ένα ατομικό άθλημα θα ήταν ευκαιρία για να αναπτύξει την μοναδικότητά του?

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © "Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή"          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση