Με τα μάτια των παιδιών…

Γιατί με τη ματιά τους ομορφαίνει ο δικός μας κόσμος…

Αστέρι της Ευχής

Μάι 201321

Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο εδώ και 13 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται.

     

Το Αστέρι της Ευχής για τα σχολεία

 

Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και με το μήνυμα “τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά”, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές με το πόσο των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα απλό χάρτινο αστέρι, με συμβολικό χαρακτήρα και το ποσό των χρημάτων που μαζεύεται χρησιμοποιείται προκειμένου να εκπληρωθούν κάποιες ευχές βαριά άρρωστων παιδιών.

“Από το παιδί για το παιδί”

Με αυτόν τον τρόπο, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια σε σοβαρές αρρώστιες που τα απειλούν, ενώ χάνουν την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα λιγότερο τυχερά παιδιά.

Η τάξη μας σε συνεργασία με το τμήμα της Στ του Δημοτικού μας κατάφερε αυτό το χρόνο να συγκεντρώσει το ποσό των 400 ευρώ!!! αγοράζοντας έτσι 200!!! αστεράκια προκειμένου να βοηθήσει να εκπληρωθούν κάποιες ευχές βαριά άρρωστων παιδιών.

Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ιστορικό

Επισκέπτες

μετρητής επισκεψιμότητας


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων