Λογισμικό

 

Edison 5

Το Edison είναι πρόγραμμα που κάνει προσομοίωση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, Το περιβάλλον εργασίας του είναι διπλό, από τη μια μεριά έχετε έναν εικονικό πάγκο εργαστηρίου με υλικά και από την άλλη μεριά έχετε το σχεδιαστικό περιβάλλον του Tina.

Κατεβάστε το Edison 5 κάνοντας κλικ εδώ.

Tina PRO v6

Το ΤΙΝΑ PRO είναι πρόγραμμα που κάνει προσομοίωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, αλλά μπορεί να κάνει και υπολογισμούς για ασκήσεις ηλεκτροτεχνίας και μετρήσεων.(υπάρχει το πρόγραμμα αλλά και οδηγίες)

Κατεβάστε το Tina PRO v6 από εδώ και τις οδηγίες του προγράμματος από εδώ.

Electricity Lite

Πρόγραμμα για την κατασκευή και προσομοίωση απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Κατεβάστε το Electricity Lite από εδώ.

Crocodile Clips Elementary Edition

Πρόγραμμα για την κατασκευή και προσομοίωση απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Κατεβάστε το Crocodile Clips Elementary Edition από εδώ.

ResistorBasic

To ResistorBasic είναι ένα πρόγραμμα το οποίο υπολογίζει την συνολική αντίσταση αντιστάσεων συνδεμένες σε σειρά, παράλληλα, σε Αστέρα και Τρίγωνο. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Κατεβάστε το ResistorBasic από εδώ.

ProfiCAD

Λογισμικό για εύκολη και γρήγορη σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων & εγκαταστάσεων. Το profiCAD είναι ένα εύκολο, ευέλικτο και ελεύθερο λογισμικό για σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων εγκαταστάσεων, αυτοματισμού κ.λπ. –  το οποίο συνεχώς βελτιώνεται – και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς ηλεκτρολόγους, αλλά και από σπουδαστές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κατεβάστε το ProfiCAD από εδώ.

VectorCad

Το VectorCad είναι απλό σχεδιαστικό πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται σε κάποιες απλές εντολές από το AutoCad. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διδασκαλία του μαθήματος Σχεδίαση ΕΗΕ με τη χρήση Η/Υ , αλλά και για ατομική -προσωπική χρήση. Υπάρχει η  δυνατότητα κατασκευής βιβλιοθηκών με σύμβολα ηλεκτρολογικά και άλλων ειδικοτήτων. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις τόσο σε χώρο στον σκληρό δίσκο όσο και σε μνήμη και επεξεργαστή.

Κατεβάστε το VectroCad από εδώ.

TinyCAD

Το TinyCAD είναι ένα πρόγραμμα για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε διαγράμματα κυκλωμάτων. Έρχεται πλήρης με βιβλιοθήκες συμβόλων για να ξεκινήσετε αμέσως. Υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπώσετε τα σχέδια σας, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TinyCAD για να εισάγετε τα σχέδια σας με αντιγραφή και επικόλληση σε ένα έγγραφο του Word ή την αποθήκευση ως bitmap PNG για το web.

Κατεβάστε το TinyCAD από εδώ.