ΣΤΕΦΑΝΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιδιά

Μάι 201927

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι επιδράσεις τους στα παιδιά (πηγή: efiveia.gr)
Ηλεκτρονικό παιχνίδι: Θετικές και αρνητικές επιδράσεις (πηγή: ebooks.edu.gr)
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλάζουν τον εγκέφαλο (πηγή: enallaktikidrasi.com)

Oι μαθητές μου της πρώτης τάξης του δημοτικού μου είπαν ότι στο διάλειμμα παίζουν παιχνίδια με τα οποία ασχολούνται στο σπίτι στο tablet ή στο κινητό των γονιών. Οι ήρωες των ηλεκτρονικών αυτών παιχνιδιών χτυπάνε, σκοτώνουν ή σκοτώνονται από διάφορα τέρατα. Κάποια παιδιά παραπονέθηκαν ότι φοβούνται και κάποια άλλα φάνηκαν συνηθισμένα σε βίαια παιχνίδια. Μετά από συζήτηση έμαθα ότι τα παιδιά που έπαιζαν στο σπίτι βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια ήταν αυτά που είχαν μεγαλύτερα αδέρφια κυρίως αγόρια και όσα έμεναν πολλή ώρα στο σπίτι μόνα τους ή με την επίβλεψη της γιαγιάς και του παππού αφού οι γονείς έλλειπαν αρκετά για δουλειά. Ανέφεραν επίσης πως συχνά έβλεπαν εφιάλτες στον ύπνο τους και πήγαιναν να κοιμηθούν στο κρεβάτι των γονιών. Υπάρχουν βέβαια και τα παιδιά που παίζουν παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους και με την επίβλεψη των γονιών.

Τα παιδιά της νέας γενιάς σαγηνεύονται από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια λόγω της ταχύτητας, των γραφικών , των έντονων ήχων αλλά κυρίως λόγω του ελέγχου που νιώθουν και δεν ότι έχουν. Είναι η στιγμή που κάνουν ό,τι θέλουν και δεν έχουν το γονιό ή τον δάσκαλο πάνω από το κεφάλι τους. Τι κάνουμε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί; Είμαστε τελείως αρνητικοί στην ενασχόληση των παιδιών με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή υποχωρούμε στην επιμονή τους και τα αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν; Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν μόνο αρνητικές επιδράσεις στα παιδιά ή τα βοηθούν να αναπτύξουν γνωστικές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με την σύγχρονη τεχνολογία; Μήπως να παίξουμε μαζί τους δείχνοντας τους τον σωστό τρόπο επιλογής των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και να υποδείξουμε εμείς τους κανόνες ενασχόλησης με αυτά;

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιδιά    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

20/9/490 π.χ: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα.
Οι Πέρσες, υπό τον Δάτη και τον Αρταφέρνη έχουν 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων