ΕΡΓΑΛΕΙΑ WEB ΣΤΗΝ ΑΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

ΧΑΛΚΗ

Νοέ 201620
chalki5

 

ΧΑΛΚΗ

Λιμάνι Νημποριού: Χτισμένο στους πρόποδες του βουνού είναι σήμερα η μόνη κατοικημένη περιοχή της Χάλκης. Τα σπίτια “ιταλικού” αρχιτεκτονικού ρυθμού αλλά και νεοκλασικά, δίπατα και κεραμοσκεπή, με 5 παράθυρα, μεγάλη θύρα ανά όροφο και αέτωμα με “οφθαλμό”, φτάνουν μέχρι τη θάλασσα συνθέτοντας μια εικόνα νησιώτικης αρχοντιάς.

Καμπαναριό του Αγίου Νικολάου: (Nημποριός) Στηριγμένο σε αψίδα από αρχαία μάρμαρα από το ναό του Απόλλωνα.


Ρολόϊ:
Δωρεά των Χαλκητών του εξωτερικού, μπροστά από το Δημαρχείο, ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτήριο με δίδυμες πλαϊνές κλίμακες και πλούσιο διάκοσμο.

Ταχυδρομείο: Κτισμένο με το γνωστό αρχιτεκτονικό στυλ που οι Ιταλοί επέβαλαν σε όλα τα Δωδεκάνησα, με καμπύλες γραμμές και γεωμετρική διάθεση.

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Παρθεναγωγείου του νησιού, το οποίο οικοδομήθηκε το 1914 απο τους Χαλκίτες αρχιτέκτονες Φαναράκη Ιωάννη και το γιο του Αντώνη. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Σύλλογο Χαλκιτών του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο του Ημπορειού, του μοναδικού οικισμού του χωριού

Κάστρο

Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη

Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη (15ος αι.) – Χτισμένο στα βορειοανατολικά του νησιού, πάνω από το καλοδιατηρημένο κάστρο της Ελληνιστικής περιόδου και δίπλα στα ερείπια αρχαίας πόλης.

Τρεις ανεμόμυλοι – Πρόσφατα επιδιορθωμένοι, χτισμένοι ψηλά (στο αριστερό τμήμα του νησιού), προσφέρουν πανοραμική θέα του λιμανιού.

Εγκαταλελειμμένο Χωριό (1 ώρα από το λιμάνι) – Η παλιά πρωτεύουσα της Χάλκης, χτισμένο σε επιλεγμένη τοποθεσία για τη αποφυγή των πειρατικών επιδρομών. Στην περιοχή βρίσκεται ενετικό κάστρο (14ος – 15ος αι.) και πολλά λιθόκτιστα σπίτια, μισογκρεμισμένα πλέον και νεκροταφείο με επαναχρησιμοποιημένες σαρκοφάγους και αψιδωτούς λίθινους τάφους.

Κήφες: Παλαιά μαντριά, από μεγάλες πέτρες με δεύτερο στρώμα εξωτερικού τοίχου, διάσπαρτα σ’όλη τη Χάλκη. Ενσωματωμένα στους τοίχους σπιτιών και στο καμπαναριό του Αγίου Νικολάου βρίσκει κανείς αρχαία ενεπίγραφα μέλη.

moodle_in_5_minutes

Μουσικός Διαγωνισμός

από κάτω από: Ανακοινώσεις| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΧΑΛΚΗ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

Το ημερολόγιο μου

Νοέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

1173112551

1173112551


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων