Let’s Do It Greece 2014!

 

Let's Do It Greece 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ LET_S DO IT GREECE

Το “Let’s Do It Greece” αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.  Φέτος φιλοξενείται για τρίτη φορά στη χώρα μας.

Σε όλες τις χώρες που πραγματοποιείται η δράση “Let’s Do It Greece” , πολίτες και φορείς συμμετέχουν αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις, τις γειτονιές, τα πάρκα, τα δάση, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Μέσα από αυτή την καμπάνια, στόχος είναι να να φανεί πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια Ελλάδα ομορφότερη και καθαρότερη.

Οι συμμετοχές και οι συνεργασίες στις προηγούμενες δράσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ενδεικτικά αναφέρονται στοιχεία για την πανελλαδική συμμετοχή τις προηγούμενες χρονιές:

  • 160 Θεσμικοί Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές ενότητες)
  • 550 Εθελοντικές Οργανώσεις, Σύλλογοι, Σχολεία, Εταιρείες, Ομάδες Πολιτών
  • Πάνω από 500 σημεία δράσης σε όλη την Ελλάδα
  • Πάνω από 34.000 εθελοντές σε πανελλαδικό επίπεδο

Φέτος, με την έγκριση της υλοποίησης του Προγράμματος «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014»  από το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν σε ποικίλες εθελοντικές δράσεις την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Στόχος της θέσπισης της εβδομάδας εθελοντισμού «Let’s do it Greece» στα σχολεία είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο σεβασμό του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού, αφού εκεί περνούν το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας τους.

Ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων σχολικών μονάδων καθώς και οι προτεινόμενες δράσεις στα σχολεία, αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ LET_S DO IT GREECE

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Let’s Do It Greece 2014”  : http://www.letsdoitgreece.org/
Επικοινωνία: greeceletsdoit@gmail.com