Επίσκεψη του ΣΤ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου στις εγκαταστάσεις του Radio Café 102.4

Επίσκεψη πραγματοποίησε το 1ο τμήμα της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, στο στούντιο του Radio Cafe 102,4 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Ραδιοφωνικές αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη».

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ενημερωτικό πρόγραμμα με το όνομα Helmepa, που σκοπό έχει να συνδυάζει το περιβάλλον με τους ανθρώπους, ώστε να συμβάλλουν όλοι στην προστασία του για μία καλύτερη ζωή.

001oDimotikosxoleio02

Τα παιδιά με τον απλό τους λόγο παρουσίασαν τις σκέψεις τους για την προσφορά των θαλασσών στη ζωή μας.

Επικεντρώθηκαν τόσο στα θετικά, όσο και στα αρνητικά που προσφέρει η θάλασσα. Ανακαλύψεις, προστασία της χλωρίδας και πανίδας αλλά και οικονομικός πνεύμονας μέσα στα θετικά.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως τόνισαν τα παιδιά είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κατά κύριο λόγο από ανθρώπινους παράγοντες.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκαν από τη Βιολέτα Τριπόδη, φάνηκε το πόσο ανησυχούν τα παιδιά για τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και πόσο ενημερωμένα είναι για την ανακύκλωση, τονίζοντας πως δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση στον κόσμο αλλά και την παρατήρηση τους ότι δεν υπάρχουν αρκετοί κάδοι σκουπιδιών στον παραλιακό δρόμο.

 

πηγή: http://samostoday.gr/topika-nea/item/6160-episkepsi-tou-st1-tou-1ou-dimotikoy-sxoleiou-samou-stis-egkatastaseis-tou-radio-cafe-102-4.html

 

Υπεύθυνος τμήματος: Στέφανος Πουλτσάκης