Καλλυντικά ελαιολάδου

από http://www.chemist.gr/2013/05/9122/

Καλλυντικά ελαιολάδου

Τα καλλυντικά ελαιολάδου διαθέτουν πληθώρα από ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ανάπτυξη και διατήρηση της επιδερμίδας.

Οι πωλήσεις καλλυντικών περιποίησης προσώπου, αλλά και σώματος παγκοσμίως, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Πολλά από τα ακριβά και καλά καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο υπόσχονται έως και θαύματα. Έτσι έχουμε καλλυντικά ενυδάτωσης της επιδερμίδας του προσώπου αλλά και του σώματος, καλλυντικά για υγιή μαλλιά, όπως και καλλυντικά που υπόσχονται ότι μειώνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Όλα αυτά τα προϊόντα κυκλοφορούν σε διάφορες τιμές. Από πολύ ακριβά έως τελείως φτηνιάρικα. Άλλα καλλυντικά κάνουν πολύ καλά τη δουλειά που υπόσχονται ότι κάνουν, ενώ άλλα είναι μόνο παχιά λόγια. Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρίες έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο καλλυντικά με ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά των καλλυντικών και έχει γίνει μόδα, με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να το προτιμούν. Πράγματι το ελαιόλαδο, ως συστατικό καλλυντικών, μπορεί να δράσει με πολλούς τρόπους δεδομένου ότι τα ευεργετήματά του είναι πολλά. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλές γυναίκες είναι ότι το ελαιόλαδο είναι από μόνο του ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό. Στην αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν αγνό παρθένο ελαιόλαδο ως καλλυντικό περιποίησης προσώπου. Όπως φαίνεται, οι αρχαίες Ελληνίδες ξέραν πολύ καλά τι κάνουν. Το ελαιόλαδο εκτός του γεγονότος ότι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν (ίσως ένα από τα λίγα προϊόντα που είναι πράγματι 100% φυσικό), έχει ενυδατικές ιδιότητες, είναι υποαλλεργικό, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχει τις βιταμίνες Α και Ε, βοηθάει στην αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος, όπως επίσης βοηθάει και στην ανάπλαση του δέρματος που έχει υποστεί προβλήματα από την ηλιακή ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο, έχουν την φυσική ικανότητα να διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος και να τα αναγκάζουν να επιστρέψουν σε μια πιο σταθερή, πιο ομαλή και υγιή κατάσταση.

Για να δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εξήγηση, τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από τα κύτταρα του οργανισμού. Οι ελεύθερες ρίζες σχετίζονται με την καταστρεπτική ιδιότητα του οξυγόνου και προκαλούν τα σημαντικότερα προβλήματα των κυττάρων τόσο της επιδερμίδας όσο και των κυττάρων στα βαθύτερα στρώματα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ο σύμμαχος της διαδικασίας της γήρανσης. Τα συστατικά όπως η ελαιοευρωπεΐνη είναι ο σύμμαχος κάθε γυναίκας και ο εχθρός των ελευθέρων ριζών.


H ελαιοευρωπεΐνη είναι ένας σεκοϊριδοειδής γλυκοζίτης (secoiridoid glucoside) χαρακτηριστικός των Ολεασών (Oleaceae) και αποτελεί το κύριο πολυφαινολικό συστατικό της ελιάς (Olea europaea), από την οποία και ονομάστηκε.

Ελαιόλαδο ως καλλυντικό περιποίησης προσώπου

Ενυδάτωση του δέρματος

Το ελαιόλαδο, είτε εφαρμοστεί στο πρόσωπο είτε στο σώμα, εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και προσφέρει μια ασπίδα στην επιδερμίδα. Κάνει το δέρμα απαλό, ενώ ταυτόχρονα το ενυδατώνει. Χρησιμοποιείται είτε ως κρέμα νύχτας, είτε ως κρέμα ημέρας. Η χρήση έξτρα παρθένου ελαιολάδου έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η ανάμειξη του ελαιολάδου με μερικές σταγόνες λεμονιού, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη αίσθηση αναζωογόνησης στο δέρμα.

Απολέπιση του δέρματος

Η ανάμειξη ελαιολάδου με αλάτι και μετά τρίψιμο και μασάζ στην περιοχή του δέρματος που θέλουμε να κάνουμε απολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα δίνοντας την αίσθηση φρεσκάδας και νεανικής επιδερμίδας.

Νύχια και ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά για τα ξηρά νύχια και τα πετσάκια. Με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή των νυχιών, τα νύχια αποκτούν φυσική γυαλάδα, ενώ η περιοχή γύρω από τα νύχια παραμένει μαλακή και ενυδατωμένη.

Ελαιόλαδο και αφαίρεση μακιγιάζ ματιών

Λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι είναι ότι πρέπει για την αφαίρεση του μακιγιάζ στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, δεδομένου ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς. Επίσης ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι μαλακώνει την περιοχή με αποτέλεσμα να κάνει τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών να φαίνονται λιγότερο.

Ελαιόλαδο ως καλλυντικό περιποίηση μαλλιών

Το ελαιόλαδο, ως καλλυντικό περιποίησης μαλλιών, έχει δύο κύριες δράσεις. Χρησιμοποιείται ως conditioner αλλά και ως ελεγκτής της πιτυρίδας. Μετά το λούσιμο μασάζ στα μαλλιά χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Έπειτα ξανά λούσιμο για να φύγει το λάδι. Τα μαλλιά αποκτούν περισσότερη λάμψη και δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση