ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΗΜΕΙΑ ΟΕ

Μάλλον το νέο σχολείο δεν δεν χρειάζεται τις Φυσικές επιστήμες .
Η μείωση της ύλης από 20-40% φέτος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι απλά ο προάγγελος της εκπαραθύρωσης της διδασκαλίας των Φυσικών επιστημών από την Β και Γ Λυκείου .

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παιδαγωγικό ινστιτούτο ( η άλλους συμβούλους μπορεί και ξένους ) στην Β και Γ Λυκείου δεν υπάρχουν στο βασικό κορμό των μαθημάτων ΚΑΝΕΝΑ μάθημα φυσικών επιστημών ενώ από τις επιλογές ο μαθητής μπορεί να διαλέξει ΜΟΝΟ ενα μάθημα από Φυσική , Χημεία , Βιολογία και Περιβάλλον .

Δηλαδή αν εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα από τους ….εγκέφαλους του υπουργείου δεν θα χρειαζόμαστε αλλα πολύ περισσότερο οι μαθητές δεν θα διδάσκονται ΚΑΘΟΛΟΥ 2 ή και 3 βασικά μαθήματα φυσικών επιστημών .

ετσι οι σχολές θετικών επιστημών και τα Πολυτεχνεία θα διαλέγουν τους μαθητές με βάση αυτά που άκουσαν στο Γυμνάσιο (γιατί το ποιο πιθανό να μην έχουν πάρει καθόλου τα μαθήματα Φυσική -Χημεία – Βιολογία )

ΑΜΕΣΑ πρεπει να αντιδράσουμε . Πρέπει να τους επισημάνουμε την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των Φυσικών επιστημών στο σύνολο τους (Φυσική -Χημεία -Βιολογία )

Να τους αποδείξουμε πάλι τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ (κατά την φράση του πρωθυπουργού)

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση