>Μοριοδότηση αποσπάσεων – Αναμοριοδότηση Σ.Μ. Αναμόρφωση

>

Δημήτρης Μπράτης
Δάσκαλος-Υπ.Αιρετός για το ΚΥΣΠΕ
με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ
http://users.sch.gr/mpratis
d.mpratis@gmail.com
Η μοριοδότηση των αποσπάσεων, η αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων και η αναμόρφωση του Π.Δ. για τις μεταθέσεις είναι σήμερα αδήριτη αναγκαιότητα
Κάθε χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλουν αίτηση για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Το θέμα των αποσπάσεων απασχολεί, εδώ και χρόνια τον εκπαιδευτικό κόσμο. Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αιτήσεων ικανοποιείται (φέτος στην Π.Ε. έγιναν περίπου 5.500 αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ), πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων, που δεν πήραν απόσπαση, επειδή θεωρούν ότι αδικήθηκαν.
Όλοι συμφωνούμε ότι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που γίνονται για σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, κ.α.) επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και κανόνων, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια και να αποκλείεται κάθε είδους προνομιακή μεταχείριση. Περισσότερα …

Σχετικά με stavelaris

Ταβελάρης Σωτήρης, δάσκαλος. Κατάγομαι από το Φλάμπουρο – Φλώρινας. Διορίστηκα το 1985 στο νομό Ευρυτανίας (1/θ Δ.Σ. Κοτσίστας – Κερασοχωρίου και 1/θ Δ.Σ. Βίνιανης) και από το 1987 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νομό Καστοριάς(3ο,2ο,Ειδικό,9ο Δ.Σ. Καστοριάς, Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και 2ο Δ.Σ.Μανιάκων). Μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς (2009 – 2010), αναπληρωτής αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2011 & 2012). Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Θεσσαλονίκης “Δημ. Γληνός” (2009 – 2011). Διευθυντής του 1ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (2011-…).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Άρθρα - Δημοσιεύσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση