>

>

Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι δάσκαλοι
Σε 24ωρη απεργία το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προσανατολίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ , όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Δ. Μπράτης.
Ο κ. Μπράτης σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία που έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και «θεωρούμε ότι θα πρέπει να βάλουμε και εμείς μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά στις αποδοχές μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δ. Πεπές, υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται από κοινού και με άλλους εργαζόμενους και έτσι προσανατολίζεται να προτείνει στον κλάδο 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου που έχουν προγραμματίσει και άλλοι εργαζόμενοι.
Πάντως, στην εισήγησή της και στο πρόγραμμα δράσης της η ΟΛΜΕ προτείνει εκτός από την 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προκηρύξει 24ωρη απεργία όταν δοθεί σχέδιο μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές των καθηγητών και αμέσως μετά γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Επίσης αποφασίσθηκε να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων που απορρέουν από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την εφαρμογή του μισθολογίου.
Τέλος, προτείνεται να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών μέχρι 19 Νοεμβρίου.
Ναυτεμπορική .Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά με stavelaris

Ταβελάρης Σωτήρης, δάσκαλος. Κατάγομαι από το Φλάμπουρο – Φλώρινας. Διορίστηκα το 1985 στο νομό Ευρυτανίας (1/θ Δ.Σ. Κοτσίστας – Κερασοχωρίου και 1/θ Δ.Σ. Βίνιανης) και από το 1987 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νομό Καστοριάς(3ο,2ο,Ειδικό,9ο Δ.Σ. Καστοριάς, Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και 2ο Δ.Σ.Μανιάκων). Μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς (2009 – 2010), αναπληρωτής αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2011 & 2012). Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Θεσσαλονίκης “Δημ. Γληνός” (2009 – 2011). Διευθυντής του 1ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (2011-…).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Άρθρα - Δημοσιεύσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο >

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    >Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:4 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Ινδονησία-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ… ΩΣ ΠΟΤΕ;;;http://www.volcanolive.com/news.htmlhttp://www.iceagenow.com/Volcanic_activity_increasing_worldwide.htmhttp://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

Αφήστε μια απάντηση