>Κάπως έτσι θα βγούμε από την οικονομική κρίση

>

Σ’ ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να δανείζονται χρήματα και έτσι ο ένας χρωστάει στον άλλον. Ο καιρός περνά μέσα σ’ αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα… Έρχεται ένας τουρίστας ,κατευθύνεται προς το ξενοδοχείο του χωριού και ζητάει ένα δωμάτιο.
Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και ο τουρίστας προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100€.
Ο ξενοδόχος αμέσως πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100€.
Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.
Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και αμέσως το δίνει στην «επί χρήμασι εκδιδομένη γυνή» του χωριού που της χρωστάει χρήματα για κάποιες υπηρεσίες που του πρόσφερε δυο μέρες πριν. Η κυρία με τη σειρά της τρέχει να το δώσει στον ξενοδόχο γιατί χρωστάει για μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτιά του με τους πελάτες της και αφήνει το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν.
Εκείνη τη στιγμή ο τουρίστας κατεβαίνει από το δωμάτιο του και λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και ότι άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.
Τελικά τα χρήματα δεν ξοδεύτηκαν, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!
Μήπως κάπως έτσι θα βγούμε από την κρίση;

Σχετικά με stavelaris

Ταβελάρης Σωτήρης, δάσκαλος. Κατάγομαι από το Φλάμπουρο – Φλώρινας. Διορίστηκα το 1985 στο νομό Ευρυτανίας (1/θ Δ.Σ. Κοτσίστας – Κερασοχωρίου και 1/θ Δ.Σ. Βίνιανης) και από το 1987 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νομό Καστοριάς(3ο,2ο,Ειδικό,9ο Δ.Σ. Καστοριάς, Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και 2ο Δ.Σ.Μανιάκων). Μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς (2009 – 2010), αναπληρωτής αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2011 & 2012). Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Θεσσαλονίκης “Δημ. Γληνός” (2009 – 2011). Διευθυντής του 1ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (2011-…).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανέκδοτα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση