>Δελτίο Τύπου Δ.Ο.Ε.

>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ
με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, συναντήθηκε σήμερα 16/12/2009 – ημέρα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου- με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να λάβει απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου, όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση της ΔΟΕ 8/12/2009.
Η Υφυπουργός Παιδείας, για τα περισσότερα ζητήματα, επανέλαβε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ τις ίδιες απαντήσεις που είχαν δοθεί και στις προηγούμενες συναντήσεις και αναφέρονται στα Δελτία Τύπου της ΔΟΕ: 1/12/2009 και 19/11/2009.
Σε ό,τι αφορά το αίτημά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές, αναγνώρισε φραστικά το δίκαιο του αιτήματος, καθώς και την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τις αμοιβές τους στο δημόσιο τομέα και μίλησε για την καθιέρωση Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στο Δημόσιο και Ενιαίου Μισθολογίου, χωρίς, όμως, να αναλάβει καμιά συγκεκριμένη δέσμευση.
Για την Ειδική Αγωγή: Χαρακτήρισε ΝΤΡΟΠΗ τα σεμινάρια των 400 ωρών και δήλωσε πως θα καταργηθούν και δεν θα αποτελούν προσόν διορισμού. Επανέλαβε την προηγούμενη δέσμευσή της για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, από τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Σε ό,τι αφορά το κείμενο διαβούλευσης, απάντησε πως για το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί βάση συζήτησης και ζήτησε επ’ αυτού τις προτάσεις της ΔΟΕ.
Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις στα κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου και θα συνεδριάσει αύριο (17/12/2009), προκειμένου να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία του κλάδου.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Σχετικά με stavelaris

Ταβελάρης Σωτήρης, δάσκαλος. Κατάγομαι από το Φλάμπουρο – Φλώρινας. Διορίστηκα το 1985 στο νομό Ευρυτανίας (1/θ Δ.Σ. Κοτσίστας – Κερασοχωρίου και 1/θ Δ.Σ. Βίνιανης) και από το 1987 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νομό Καστοριάς(3ο,2ο,Ειδικό,9ο Δ.Σ. Καστοριάς, Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και 2ο Δ.Σ.Μανιάκων). Μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς (2009 – 2010), αναπληρωτής αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2011 & 2012). Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Θεσσαλονίκης «Δημ. Γληνός» (2009 – 2011). Διευθυντής του 1ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (2011-…).


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Δ.Ο.Ε.. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση