>Ανακοίνωση

>

Π.Α.Σ.Κ. εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΑθήνα 10-12-२००९

Οφειλόμενη απάντηση στον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
« Τι Πλαστήρας ………Τι Παπάγος!!!»

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και τη συνθηματολογία της εποχής είναι βγαλμένη η τελευταία ανακοίνωση – δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική για τη στάση της παράταξής του την περασμένη εξαετία, στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
· Αντιπαρερχόμαστε τα περί «προδοτών» κ.λ.π., γιατί καμιά αξία δεν έχουν. Άλλωστε ο ίδιος πολιτικός χώρος, στο παρελθόν, είχε χαρακτηρίσει ως «προδότες» και «πράκτορες» της ασφάλειας ηρωικές μορφές όπως: το Νίκο Μπελογιάννη, το Νίκο Πλουμπίδη, τον Άρη Βελουχιώτη και «προβοκάτορες» τους εξεγερμένους φοιτητές το Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Βέβαια, μετά από 40 χρόνια τους «αποκατέστησε» όπως «αποκαθιστά» και τον Στάλιν…
· Χαιρόμαστε πάντως που «πιστώνει» στην ΠΑΣΚ όλα όσα θετικά έγιναν από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως:
ü Η ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων
ü Η κατάργηση του επιθεωρητή
ü Η εξάλειψη της ανεργίας στους δασκάλους
ü Η μείωση του ωραρίου
ü Το ολοήμερο σχολείο και νηπιαγωγείο
ü Η εξίσωση των μισθών μας με τη δευτεροβάθμια, κλπ.
· Μιλάει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ για επανάσταση το καλοκαίρι!!! και δεν ντρέπεται!!! όταν στελέχη του κατακεραύνωναν και υπονόμευαν μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΣΑΚ-Σ (Αύγουστος 2006) τη μεγαλύτερη απεργία που έκανε ο κλάδος στην ιστορία του. Όταν η ίδια η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ ενώ δήλωνε στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., που την επισκέφθηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2006, πως δεν υπάρχει απεργιακό κλίμα!!! και ότι η απεργία θα έχει μικρή συμμετοχή!!! τις επόμενες εβδομάδες και βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση της κοινωνίας στον αγώνα μας, έστελνε τα «στρατεύματα» του ΠΑΜΕ να φωτογραφηθούν μπροστά από τα πανό των απεργών Δασκάλων της ΔΟΕ.
· Κατανοούμε τη σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΜΕ εξαιτίας των δυσμενέστατων εκλογικών αποτελεσμάτων, τόσο στους Συλλόγους της χώρας (η δύναμή του μειώνεται από 20-30%) όσο και στον πολιτικό του φορέα. Όμως η καλύτερη άμυνα δεν είναι- πάντα- η επίθεση.
Κάντε την αυτοκριτική σας πρώτα, «σύντροφοι», και μετά ξεκινάτε τον «πόλεμο»!!!
Από την ΠΑΣΚ

Σχετικά με stavelaris

Ταβελάρης Σωτήρης, δάσκαλος. Κατάγομαι από το Φλάμπουρο – Φλώρινας. Διορίστηκα το 1985 στο νομό Ευρυτανίας (1/θ Δ.Σ. Κοτσίστας – Κερασοχωρίου και 1/θ Δ.Σ. Βίνιανης) και από το 1987 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νομό Καστοριάς(3ο,2ο,Ειδικό,9ο Δ.Σ. Καστοριάς, Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και 2ο Δ.Σ.Μανιάκων). Μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς (2009 – 2010), αναπληρωτής αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2011 & 2012). Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Θεσσαλονίκης “Δημ. Γληνός” (2009 – 2011). Διευθυντής του 1ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (2011-…).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις Π.Α.Σ.Κ.. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση