>ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2008

>

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
9ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Ήταν κάποτε παλιά … ,
σε μια χώρα μυθική … ,
μια παρέα σαν κι αυτή !!!!

« Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ »

Πριν χιλιάδες χρόνια τρία αδέρφια , τρεις θεοί , ο Δίας , ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας , μοιράστηκαν την εξουσία όλου του κόσμου .
Ο Δίας έκανε τη μοιρασιά και κράτησε για τον εαυτό του τη γη και το στερέωμα του ουρανού . Στον Πλούτωνα έδωσε τον Κάτω Κόσμο και στον Ποσειδώνα χάρισε τους ωκεανούς , τις θάλασσες , τις λίμνες , τα ποτάμια κι όλες τις νεροπηγές .

Στα χαρίσματά του αυτά … ήταν κι η δική μας λίμνη …
που ο θεός από ψηλά … αγναντεύει κι αγαπά .

Χάρες δίνει της πολλές … ομορφιές της δίνει μύριες …
ψάρια , δέντρα όλο πουλιά … , στη δική της αγκαλιά .

Να και μια νεράιδα εκεί η νηρήιδα η Αμφιτρίτη . Η πεντάξανθη , γαλανομάτα θυγατέρα του Νηρέα . Συντρόφισσα όμορφη και περήφανη του Ποσειδώνα , που μαζί της μοιράζεται το απέραντο βασίλειό του και τα θερινά , ολόλαμπρα ανάκτορά του στο βυθό της Ορεστίδας λίμνης μας .
Κι οι αδερφάδες της , νηρηίδες νύμφες κι αυτές – είναι πολλές , ως πενήντα τις εμέτρησα . Η Γαλάτεια κι η Γαλήνη , η Ερατώ και η Ευνίκη , η Μελίτη κι η Μενίππη , η Πανόπη , η Πασιθέα … όλες τους πεντάμορφες … όλες τους είναι εδώ , στα θερινά , ολόλαμπρα ανάκτορα του Ποσειδώνα , στο βυθό της Ορεστίδας λίμνης μας … .

Μετά από χρόνια από καιρούς , στο σήμερα που λένε , η Αμφιτρίτη ακούγεται στον άντρα της να λέει :
– Ποσειδώνα , τα θερινά παλάτια σου και τα ανάκτορά σου , σου τα
΄φαγεν η λασπουριά η βρόμα των ανθρώπων !
– Τα λόγια σου ωραία μου γυναίκα , Αμφιτρίτη … , μου αγριεύουν την ψυχή την τρίαινα μη στείλω … καλύτερα βγέστε εσείς και πείτε τα στον κόσμο … πώς ήταν τα παλάτια μου και πώς τα καταντήσαν … θα ΄ρθω και ΄γω να τους τα πω να τους τα καλαντίσω …

Ο Ποσειδώνας , η γυναίκα του Αμφιτρίτη και όλο της το σόι
χειροκροτήστε … είν΄ εδώ … στο καρναβάλι το καστοριανό !!!

« ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2008 »

Το κείμενο επιμελήθηκε
Ο δάσκαλος του σχολείου Ταβελάρης Σωτήριος

Σχετικά με stavelaris

Ταβελάρης Σωτήρης, δάσκαλος. Κατάγομαι από το Φλάμπουρο – Φλώρινας. Διορίστηκα το 1985 στο νομό Ευρυτανίας (1/θ Δ.Σ. Κοτσίστας – Κερασοχωρίου και 1/θ Δ.Σ. Βίνιανης) και από το 1987 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο νομό Καστοριάς(3ο,2ο,Ειδικό,9ο Δ.Σ. Καστοριάς, Δ/νση Π.Ε. Καστοριάς ως προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και 2ο Δ.Σ.Μανιάκων). Μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε Καστοριάς (2009 – 2010), αναπληρωτής αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2011 & 2012). Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Θεσσαλονίκης “Δημ. Γληνός” (2009 – 2011). Διευθυντής του 1ου 8/θ Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (2011-…).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Πεζογραφήματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση