Σταμκόπουλος Θεόδωρος blog

ιστολόγιο για εκπαίδευση και δικτύωση στο Blogs.sch.gr

Μεταγραφές 2011-2012 – νέες εξελίξεις- τέλος στις μετεγγραφές απο το σχολικό έτος 2011-2012

Ιούν 201114

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ   ενσωματώνονται ηλεκτρονικά στο μηχανογραφικό από το 2011-2012

Με τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 11 του Ν.3966/2011(ΦΕΚ.Α΄118), από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 όλοι οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών θα πρέπει να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, δεδομένου ότι με τον ίδιο νόμο καταργούνται οι πάσης φύσεως μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ.

Με τις διατάξεις αυτές, ρυθμίζεται η εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ) και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων εισακτέων, πέραν του αριθμού που καθορίζεται ως αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για όσους έχουν απολυτήριο Γενικού η Επαγγελματικού Λυκείου ή έχουν συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων και ανήκουν στις περιπτώσεις: αα) πολυτέκνων, ββ) τριτέκνων και γγ) κοινωνικών κριτηρίων. Εξαιρούνται από τις ειδικές περιπτώσεις οι Στρατιωτικές Σχολές, οι Αστυνομικές Σχολές και οι Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, για τις οποίες εξάλλου υπάρχουν διαφορετικές ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές καθορίζονται από τα αρμόδια Υπουργεία. Για τις ειδικές αυτές περιπτώσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να διαθέτουν, οι υποψήφιοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες είτε κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr είτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ: www.minedu.gov.gr.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, μετά την εισαγωγή των υποψηφίων δε θα υπάρχει άλλη διαδικασία αλλαγής σχολής ή τμήματος εισαγωγής από πόλη σε πόλη, δηλαδή δεν θα υπάρχει διαδικασία μετεγγραφής. Οι διατάξεις του νέου νόμου ορίζουν ότι όσοι ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις πολυτέκνων, τριτέκνων ή πληρούν κοινωνικά κριτήρια, εισάγονται σε επί πλέον αριθμό θέσεων, με βάση την επιλογή των ίδιων των υποψηφίων. Οι διατάξεις περί μετεγγραφών με τον ίδιο νόμο καταργούνται. Δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι, που θα εισαχθούν σε σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή άλλης Σχολής θα πρέπει να φοιτήσουν και να ολοκληρώσουν στις σπουδές τους σ΄ αυτή.

Είναι ευνόητο ότι κάθε υποψήφιος που τυχόν ανήκει σε μία από τις ειδικές περιπτώσεις, κρίνεται πρώτα για τη γενική σειρά (όπως όλοι οι υποψήφιοι) και μετά για αυτή τη μία ειδική περίπτωση. Τις επιπλέον θέσεις με τις ειδικές περιπτώσεις διεκδικούν όσοι υποψήφιοι εμπίπτουν σε αυτές, για τις σχολές και τα τμήματα που εδρεύουν στην περιφέρεια μόνιμης κατοικίας τους. Μόνο όσοι υποψήφιοι εμπίπτουν στην ειδική περίπτωση ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και στην υποπερίπτωση «με αδερφό/ή που σπουδάζει σε πόλη διαφορετική της μόνιμης κατοικίας», μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις είτε στην περιφέρεια μόνιμης κατοικίας είτε στην περιφέρεια που σπουδάζει ο/η αδερφός/ή.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ: Όσοι από τους ανωτέρω υποψηφίους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ (αυτό αυξάνεται σε μια πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια κατά 10.000 ευρώ για κάθε παιδί πέρα από το δεύτερο), μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις σε οποιαδήποτε διοικητική περιφέρεια δικαιούνται, ακόμα και στην Αττική ή το Νομό Θεσσαλονίκης, αν αυτές είναι είτε οι περιφέρειες όπου διαμένει η οικογένειά τους είτε οι περιφέρειες όπου σπουδάζει ο/η αδερφός/ή τους (το τελευταίο ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη υποπερίπτωση της ειδικής περίπτωσης των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ).

Όσοι από τους ανωτέρω υποψηφίους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ (αυτό αυξάνεται σε μια πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια κατά 10.000 ευρώ για κάθε παιδί πέρα από το δεύτερο), μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις, είτε στην περιφέρεια που διαμένει η οικογένειά τους είτε στην περιφέρεια όπου σπουδάζει ο/η αδερφός/ή τους, όχι όμως για τις σχολές και τμήματα που εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής ή στο Νομό Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις και να έχουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά τόσο κατά την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου όσο και κατά την εγγραφή τους στη σχολή ή τμήμα εισαγωγής τους, εφόσον η ένταξή τους στην ειδική περίπτωση που ανήκουν αποτελεί κριτήριο επιλογής για τον επί πλέον αριθμό θέσεων εισακτέων. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, πριν τον ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα ολοκληρώνεται η εγγραφή και θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 59 παρ.11 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ. Α΄ 118), σύμφωνα με τις οποίες, εάν μετά την εισαγωγή, με οποιονδήποτε τρόπο διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική περίπτωση, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νόμιμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται από τα τμήματα εισαγωγής και αποκλείονται κατά τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γ. ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2009 ή 2010 (για το 10%) ή του έτους 2011 ή όσοι συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 των ΕΠΑΛ-Α΄ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών. Τη βεβαίωση αυτή θα προσκομίσουν, υποχρεωτικά, στην γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, κατά την εγγραφή τους. Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι υποψήφιοι αυτοί θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις και να έχουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά κατά την εγγραφή τους στη σχολή ή τμήμα εισαγωγής τους. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, πριν τον ολοκλήρωση της εγγραφής τους. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα ολοκληρώνεται η εγγραφή λόγω υποβολής ψευδών ή μη νόμιμων δικαιολογητικών και οι εισαχθέντες δεν εγγράφονται και διαγράφονται από τα τμήματα εισαγωγής και αποκλείονται κατά τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι ή Σχολές.

Προγράμματα για «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Εφαρμοσμένες Τεχνολογίες» απο το ΙΝ.ΕΠ

Φεβ 201127

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνει κατά το α΄εξάμηνο 2011, στον κύκλο «Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης και Εφαρμοσμένες Τεχνολογίες», 158 πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων επιμορφωτικών δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Σ.Ρ.Α. 2007-2013) και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-13» (Πράξη 2.2).

Κάθε υπάλληλος  μπορεί να επιλέγει μέχρι τέσσερα επιμορφωτικά προγράμματα ανά επιμορφωτική περίοδο (Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος και Ιανουάριος -Ιούλιος )

Η συμμετοχή των υπαλλήλων στην επιμόρφωση αν επιλεγούν είναι υποχρεωτική (Π.Γ. 57, ΦΔΚ 59/Α14.03.2007) και  θα συνεπάγεται την αποδέσμευσή τους  καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Περισσότερα → εδώ

Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Φεβ 201125

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου – http://digitalschool.minedu.gov.gr/ – το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινιάζει μία νέα υπηρεσία, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα Ψηφιακά Βοηθήματα σκοπεύουν να προσφέρουν ένα συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες προετοιμασίας  τους,  εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

δέστε τα ψηφιακά βοηθήματα →   http://www.study4exams.gr/index.html

Πρόσκληση εκπαίδευσης επιμορφωτών Β΄Επιπέδου 2011

Φεβ 201117

Γίνεται γνωστό ότι δημοσιεύθηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εκπαίδευση Επιμορφωτών Β Επιπέδου στο πλαίσιο των Πράξεων με γενικό τίτλο «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» που είναι ενταγμένες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007- 2013 η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου και είναι ευρύτερα γνωστή ως έργο επιμόρφωσης Β’ επιπέδου.

Οι αιτήσεις – δηλώσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στο διάστημα 16/02/2011 έως ώρα 15:00 της 03/03/2011, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis (ένδειξη: υποβολή αίτησης για εκπαίδευση επιμορφωτών Β Επιπέδου).

Φέτος Αιτήσεις- Δηλώσεις Πανελλαδικών από 10 ως 25 Φεβρουαρίου 2011

Ιαν 201131

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Μέχρι πέρυσι οι Αιτήσεις- Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλονταν από 1 έως 20 Φεβρουαρίου ενώ των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) κατά το μήνα Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο. Φέτος η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα είναι ενιαία και η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Σε κοινή προθεσμία θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-25 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2010

Νοέ 20104

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες φέτος θα εορταστούν με διήμερο εκδηλώσεων στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2010.

Κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας για το 2010 είναι η Επικοινωνία, σε όλες τις δυνατές εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων στην Ψηφιακή Εποχή. Τα τελευταία χρόνια, ένας εκθετικά αυξανόμενος αριθμός προϊόντων και υπηρεσιών αποκτούν μια ψηφιακή συνιστώσα την οποία καλούμαστε επιτακτικά να διαχειριστούμε. Πολύ συχνά η προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με και μέσω μιας (ψηφιακής) μηχανής καταλήγει σε αποτυχία. Βασικός στόχος του θεσμού των Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας είναι να διαδοθούν οι έννοιες, οι κανόνες, οι οδηγίες και οι καλές πρακτικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη στην Ψηφιακή Εποχή.

Οι Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που επιθυμεί έναν καλύτερο και απλούστερο ψηφιακό κόσμο. Στη διάρκεια των Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2010 θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι σύγχρονες ερευνητικές τάσεις στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής σε συνδυασμό με εκτενή παραδείγματα εφαρμοσμένης επικοινωνίας και καλών πρακτικών.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης θα είναι:

* θεματική συνεδρία που θα επιμεληθεί η Ελληνική ομάδα εργασίας της ACM για θέματα αλληλεπίδρασης ανθρώπου υπολογιστή (ACM Greek SIGCHI) ερευνώντας σε βάθος ορισμένες από τις σημαντικότερες διαστάσεις της έννοιας της ευχρηστίας σε σχέση με το επικοινωνιακό πεδίο, καθώς και την εισαγωγή των θεμάτων αυτών στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση (απόγευμα Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2010)

* εργαστήριο διαγενεακής επικοινωνίας και μάθησης σε πλατφόρμες διαδραστικών ψηφιακών μέσων και συλλογικών παιχνιδιών (social games) (πρωινό Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2010)

* θεματική συνεδρία για την ευχρηστία και προσβασιμότητα των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με συμμετοχή χρηστών, κατασκευαστών και ερευνητικών φορέων (απόγευμα Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2010).

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.media.uoa.gr/usability/2010

Ασφάλεια ιστολογίων

Δεκ 20097

Το Διαδίκτυο είναι ένας νέος συναρπαστικός κόσμος που ασκεί ιδιαίτερη έλξη στα παιδιά. Σε αυτόν βρίσκουν παιχνίδια, εφαρμογές που επιτρέπουν την επικοινωνία με άλλους χρήστες του Διαδικτύου και κάθε πληροφορία που μπορεί να χρειάζονται. Η μεσολάβηση του υπολογιστή στην επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό οι οικογένειες και τα σχολεία θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα παιδιά ώστε:

  • Να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία και να μην αποκαλύπτουν λεπτομέρειες τις προσωπικής τους ζωής σε άλλους χρήστες στο Διαδίκτυο
  • Να συζητούν με τους γονείς τους και με τους δασκάλους τους για τις δραστηριότητές τους στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσουν οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο
  • Να είναι επιφυλακτικά για όσα διαβάζουν στο Διαδίκτυο ή τους λένε οι άλλοι χρήστες
  • Να μην αποκαλύπτουν κωδικούς πρόσβασης (password)
  • Να μην στέλνουν υλικό από τον δικό τους υπολογιστή (φωτογραφίες)

καλό καλοκαίρι συνάδελφοι …

Δεκ 20097

Flash-9(Animating Pictures)

Δεκ 20092

Φτιάχνω εύκολα κινούμενες εικόνες

Μεταφορά ιστολογίου από άλλο παροχέα στο blogs.sch.gr

Δεκ 20092

Σε περίπτωση που συντηρείτε ήδη ένα Ιστολόγιο σε κάποιο άλλο παροχέα και θέλετε να το μεταφέρετε στο blogs.sch.gr ή να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των υπάρχοντων δημοσιεύσεων στο blogs.sch.gr,  τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι σε γενικές γραμμές τα εξής:

  1. Στο παλιό σας ιστολόγιο μεταβείτε στην διαχείριση του και κάντε εξαγωγή.
    Αποθηκεύστε το αρχείο που θα δημιουργηθεί, στον υπολογιστή σας.
  2. Στο blogs.sch.gr πάτε στην διαχείριση του Ιστολογίου σας και επιλέξτε Διαχείριση και Εισαγωγή.
  3. Από τη λίστα με τα συστήματα ιστολογίων κάντε κλικ σε αυτό που φιλοξενούσε το παλιό σας ιστολόγιο.
  4. Δώστε το αρχείο που αποθηκεύσατε στο 1ο βήμα και πατήστε το κουμπί «Ανέβασμα αρχείου και εισαγωγή».
  5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (διαρκεί κάποια λεπτά)  και δώστε την επικύρωση σας όπου ζητηθεί.
  6. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς, θα πρέπει να κάνετε χειροκίνητα τα εξής:

– Μεταφορά εικόνων και αρχείων
– Ενεργοποίηση του θέματος εμφάνισης της επιλογής σας.
– Ενεργοποίηση των widgets που θέλετε

To παραπάνω κείμενο θα το βρείτε μεταξύ και άλλων χρησιμων κειμένων στο αρχείο της βοήθειας για την διαχείριση Ιστολογίων https://blogs.sch.gr/files/2008/09/blogsdocs.zip. Περιμένουμε τις προτάσεις σας, για τον εμπλουτισμό του αρχείου βοήθειας στην σελίδα “Συχνές Απορίες“.

« Παλιότερα άρθρα

Αυτό είναι ένα παράδειγμα σελίδας του blogs.sch.gr, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με εσάς ή το Ιστολόγιο, ώστε οι αναγνώστες να ξέρουν ποιος είστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες σελίδες θέλετε σαν και αυτή ή υποσελίδες και να διαχειριστείτε το περιοχόμενο τους μέσα από το blogs.sch.gr.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων