Η Σελίδα των Εφήβων

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Ιωαννίνων

Ποιοι είμαστε

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων είναι υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας που έχει σαν βασικό στόχο να βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες που χρειάζονται υποστήριξη, να παρέχει ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην εφηβεία, τη ψυχική υγεία και τη σχολική ζωή.

Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων είναι ο κ. Γρηγόρης Μιχάλης και μπορείς να τον συναντήσεις για να συζητήσεις οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί στην έδρα του σταθμού (Ανεξαρτησίας 146Α & Φιλικής Εταιρείας – στα γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, κτήριο Γ. Σταύρου) τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Η συνάντηση μπορεί να γίνει και στο χώρο του σχολείου σου εφ’ όσον το επιθυμείς μετά από συνεννόηση με τον/την διευθυντή/τρια.

Εκτός από ατομικές συναντήσεις ο υπεύθυνος του σταθμού μπορεί να έρθει στο σχολείο για να συζητήσει με τους/τις μαθητές της τάξης σου ή ολόκληρου του σχολείου για θέματα που σας ενδιαφέρουν (π.χ. εξαρτήσεις, διαδίκτυο, ανορεξία, κατάθλιψη, άγχος εξετάσεων κ.α.)

“Υπάρχουν στιγμές που θα θέλαμε να μεγαλώσουμε γρήγορα, για να είμαστε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι και να μην δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που τρομάζουμε. Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε, γιατί διαπιστώνουμε πόσο δύσκολο είναι να μπορεί κανείς στην εποχή μας να στηρίζεται στα πόδια του και να είναι ανεξάρτητος. Και τότε κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ, φροντίζοντας να εφοδιάσουμε τον εαυτό μας με γνώσεις και συναισθηματικές εμπειρίες, ώστε να προετοιμάσουμε την εποχή της πολυπόθητης αυτονομίας όπως ο καθένας μας την ονειρεύεται.”
adolescence401


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων