Ημερίδα: «Καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο Διαδίκτυο: παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου»

Οι Διευθύνσεις Β/θμιας & Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου, δια μέσου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου, και σε συνεργασία  με  την Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο Διαδίκτυο: παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται του διαδικτύου και τα οποία βρίσκονται σε μία συνεχή εξέλιξη, καθώς και μια προσέγγιση ως προς τη θωράκιση των παιδιών απέναντι σ’ αυτήν την ηλεκτρονική πρόκληση.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:30, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο (Γρηγορίου Λαμπράκη 8, αίθουσα Γ. Καραγιάννης), και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

17:30-18:00 Προσέλευση – Εγγραφές

18:00-18:20 Αγωγή του ψηφιακού πολίτη και σχολική κοινότητα, Βλάχου Όλγα, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου, πιστοποιημένο μέλος του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ»

18:20-18:40 Εθισμός στο διαδίκτυο από την Ψυχιατρική σκοπιά, Δράκος Μιχαήλ, Ψυχίατρος

18:40-19:00 Εθισμός στο διαδίκτυο: Υπάρχει λύση; , Κουλούρη Φωτεινή, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης Υπουργείου Υγείας, Διοικητικός Επιστήμων Msc PhDc Πανεπιστημίου Αθηνών

19:00-19:20 Η ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων απέναντι στην ενδοσχολική βία (ενδοσχολικό εκφοβισμό) και τις προκλήσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού, Κολιάδης Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. – Ε.Κ.Π.Α. και πρώην Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

19:20-19:45 Συζήτηση.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Α' θμια, Β' θμια, Βαθμίδα, Γονείς-Κηδεμόνες, Δράσεις, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Νέα-Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση