Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές της Ρόδου

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στην αγορά εργασίας, η Λέσχη Lions Ρόδου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 17:00 στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου μελάθρου, ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες, καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες τους, θα παρακολουθήσουν αξιόλογες εισηγήσεις. Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες και επιστήμονες από πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Θα πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματά τους, καθώς και προβληματισμούς τους ως προς τα πιθανά επαγγέλματα, τα οποία θα επιθυμούσαν να ακολουθήσουν στη συνέχεια των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • «Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιλέγοντας τον κατάλληλο δρόμο». Εισηγητής: Δρ. Καραγιάννης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Συγγραφέας.
  • «Προσωπικότητα, σπουδές, επάγγελμα: μία άρρηκτη σχέση και μία εξελικτική διαδικασία». Εισηγήτρια: Βλάχου Όλγα, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού νέων Δωδεκανήσου.

Μετά τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με αυτές, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους προσκεκλημένους επιστήμονες και επαγγελματίες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Δημοσιεύθηκε στην Β' θμια, Βαθμίδα, Γονείς-Κηδεμόνες, Δράσεις, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Νέα-Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση