Ημερίδα με Θέμα «Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί»

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων (21 Μαρτίου), στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου», ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΣΡ) διοργανώνουν επιμορφωτική μερίδα με θέμα «Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί» με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ζητήματα ρατσισμού . Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου Ρόδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
11:15-11:20: Χαιρετισμός από τη διευθύντρια του σχολείου Λουκία Ορφανού. Σύντομη εισαγωγή στη δράση.
11:20-12:55: «Οι διακρίσεις από την οπτική γωνία των νέων». Σύντομες εισηγήσεις, προβληματισμοί από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Σταυρούλας Παρασκευά , κοινωνιολόγου.
α) «Διακρίσεις σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες»
β) «Διακρίσεις με κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση»
γ) «Διακρίσεις φυλετικές»
δ) «Σεξισμός»
ε) «Μαρτυρίες ατόμων που έχουν υποστεί ρατσιστικές επιθέσεις».

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12:00-12:15: «Ανθρώπινα δικαιώματα – δικαιώματα του παιδιού: ο ρόλος της εκπαίδευσης», Όλγα Βλάχου, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου.
12:00-12:15: «Νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών εκδηλώσεων», Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη, δικηγόρος, Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Επικεφαλής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δ.Σ.Ρ..
12:30-13:45: «Μιλώντας για το ρατσισμό, ένα ιστολόγιο του σχολείου για το ρατσισμό σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας». Λουκία Ορφανού, φιλόλογος, med., διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Ρόδου.

Κατηγορίες: Β' θμια, Βαθμίδα, Γονείς-Κηδεμόνες, Δράσεις, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Νέα-Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *